Alınan önlemler etkili oldu

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, daha önceki dönemlerde kış aylarında yağışların Aksu’da felaketlere yol açtığının altını çizerek, “Aldığımız önlemler etkili oldu, olası bir felaketi engelledi. Şu ana kadar olumsuz bir olayla karşılaşmadık” dedi.

13 Aralık 2022 Salı 10:29
Alınan önlemler etkili oldu

Geçmiş dönemlerde su baskınları

Antalya genelinde başlayan ve hala devam eden yağışlar, birçok yerde hayatı felç ederken, Aksu’da şu ana kadar olumsuz bir tabloyla karşılanmadı. Aksu’da ki durumla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yaşanabilecek olası bir durum için belediye bünyemizde bir afet koordinasyon merkezi kurduk. Daha önce aldığımız önlemlerde olası bir felaketin oluşmasını engelledi. Geçen dönemlerde birçok yerde su baskınları yaşanıyordu, seralar zarar görüyordu. Şu an bu şeklide bir olayla karşılaşmadık. Bunun nedeni aldığımız çözüm odaklı önlemler” dedi.

2016 yılında ciddi önlem alındı

Etkili yağışlarda Aksu Ovası’nın sular altında kaldığına da dikkat çeken Başkan Şahin,  “Ancak 2016’dan bu yana ovamızda su baskınları olmuyor. Aksu için yıllardır beklenen o hizmeti 2016 yılında yaptık. Aksu Çayını ıslah ettik. Onun sayesinde rahatız. Etkili yağışın başlamasıyla sahil kesiminde derelerin denize aktığı bölgede denizden esen yel kanalların ağzını kapattı. Ekiplerimiz hemen müdahale etti.  O bölgeye, şu an orada hala kanal açma çalışmalarımız sürüyor. Deniz bağlantı noktalarını takip ediyoruz. DSİ’ye bağlı kanallarda taşmalar yaşanıyordu. Onları da temizlettirdik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ciddi bir sıkıntı yok

Şahin, “Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler doğrultusunda 2 yıldır su kanallarımızı temizletiyoruz. Belediyemizin bünyesinde ki ekiplerimiz de bu çalışmalara yardım ediyor.   Çalışmalarımızı bu yılda devam ettirdik. Tamamen bitmiştir diyemem ama, ekiplerimiz çalışıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen geri dönüşler doğrultusunda, sorun yaratabilecek her noktanın altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu önlemler alınmamış olsaydı,  Aksu’da da ciddi sıkıntılar görürdük. Alınan önlemler sayesinde şu an, çok şükür rahatız” diye konuştu.

Güzelyurt’ta tek sorumlu Büyükşehir

Etkili yağışlardan dolayı Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan birkaç soruna da değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Güzelyurt’u su bastı deniyor, ekiplerimizi gönderiyoruz bakmaları için. Bakıyoruz orada yaşanan sorunun tek sorumlusu Antalya Büyükşehir Belediyesidir. Büyükşehir Belediyesi bir yol çalışması yapmış. Altına da suyu çeksin diye küçük bir boru koymuş. Bu boruda haliyle suyu aktarmada etkisiz kalmış. Bazen de iş yaparken bilenlere danışmak lazım. Bu gibi bazı bölgelerde sorunlar yaşadık, bunun da nedeni idarecilerin işini itina ile yapmaması yüzündendir” açıklamalarında bulundu.

Elimizden geleni yapıyoruz

Başta Güzelyurt Mahallesi’nde birkaç nokta ile Kumluca Finike, Demre ve Kaş İlçelerinde afetten zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerinin ileten Şahin,  “Tabi belediyelerimizde, kurumlarımızda afet bölgesindeler. Ekiplerimiz sahada. Kendimde birkaç yere gittim, daha gideceğim yerler var. Şükür ki çok bir şey yok burada. Tabi bizim bölgemiz sürekli gelişen, yeniden yapılanmaların olduğu bir bölge. Bu yapılanmalarda yağmurun hesabı ne kadar yapılıyor bilmiyoruz. ASAT’ın, DSİ’nin yaptığı altyapı çalışmaları var, bu yağmurlarda bu çalışmaların sağlamasını yapmış oluyor aslında. Keşke şöyle yapılsaydı, dediğimiz noktalar oluyor. Biz de görüp gerekeni yapıyoruz. Ama çok bir tahribat yok, evine su giren vatandaşlarımıza da Aksu Belediyesi olarak elimizden ne gelirse sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 13.12.2022 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şerafeddin 2022-12-13 23:02:17

Bir kere Aksu gibi bir ilçede su basmanı olmadan bina yapılmamalı.Ayrıca şu ana kadar yapılan binalar zaten çoğu kaçak,plansız,proğramsız...Onlarında su basması ev sahibini ilgilendirir...