Alanyalı turizmciler sezondan endişeli

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Ekonomik krizden dolayı zor günler yaşayan Rusya'nın rezervasyon iptalleri Alanyalı turizmcileri endişelendirdi.

25 Nisan 2015 Cumartesi 14:10
Alanyalı turizmciler sezondan endişeli

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Türkiye'ye ilk 3 ayda giren Rus ve İskandinav turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40'lık düşüş olduğunu söyledi. Batı Avrupa pazarının kendini toparlamaya başladığını belirten Çavuşoğlu, "Bazı düzelmelerin olmasına rağmen 2014 yılına nazaran, doğu, batı ve kuzey Avrupa'dan ne de Rusya'dan beklediğimiz erken rezervasyonları alamadık. Erken rezervasyonların düşük olması, bizi son dakikaya bırakacak" dedi.




















Çavuşoğlu, Alanya'nın geçen yılki doluluk oranına ulaşması konusunda endişeli olduklarını anlatırken paket turlarda yüzde 5- 6 oranında düşüş olabileceği tahmininde bulundu.

"UMUTLAR ALMANYA'DAN"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında kayda değer bir artış görüldüğünü anlatırken şöyle devam etti:

"Diğer ülkelerde belirli oranlarda düşüş olmasına karşın Alman ve İngiliz pazarında artış söz konusu. Özellikle Alman pazarındaki artış diğer pazarlardaki düşüşü telafi etmemiz konusunda sevindirici bir durum. Rus pazarı geçtiğimiz yılın Nisan ayında da yüksek değildi. Bu yılın ilk 3 ayı havaalanları girişlerine baktığımızda ciddi bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Rusya'nın durumu, Mayıs ayında netleşecektir."


Avrupa pazarını 'artı' ile kapatmayı hedeflediklerini aktaran Sili, 2015 yılını Avrupalı turist bazında geçen yılın yüzde 4'lük artışının üzerinde kapatmayı ümit ettiklerini ekledi.

 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:13
Anahtar Kelimeler:
AlanyaTurizmTÜRSAB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.