Alanya'da Yabancılar Mısır ve Suriye İçin Dua Etti

Alanya'da ayin için toplanan Hristiyanlar, Mısır ve Suriye'de katledilenler için dua etti.

25 Ağustos 2013 Pazar 17:05
Alanya'da Yabancılar Mısır ve Suriye İçin Dua Etti
Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde ayin için toplanan Hristiyanlar, Mısır ve Suriye'deki katliamlarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Hacı Mehmetli Mahallesi'ndeki Ortodoks kilisesi Hıdrellez'de Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Yunan rahip Pater Visarion'ın yönettiği bir ayin yapıldı. Ayine katılanlar mum yakarak dua etti, ilahiler okudu.

Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar için de dua eden Hristiyanlar, ayinin ardından evlerinde hazırladıkları yiyecekleri getirerek kahvaltı yaptı.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'da yaşayan Hristiyanlar olarak ayda bir pazar günü ayin düzenlediklerini söyledi. Ayinde herkes için dua ettiklerini dile getiren Anzhela, "Mısır'da ve Suriye'de ölenlerin ruhu için de dua edildi" dedi.

Kendilerinin Müslüman bir ülkede yaşadıklarını ve ne kadar demokratik olduğunu gördüklerini söyleyen Anzhela, "Burada hep birlikte dua ediyor, mum yakıyoruz. Ortodoks insanlarımız Türkiye'de kendini güvende hissediyor. Ayin yapıyorsak bu, bunun ne kadar demokratik olduğunu gösteriyor. Müslüman ülkedeyiz ve sakin bir şekilde yaşıyoruz. Ev alanlar kendi dinlerine göre ayin de yapabiliyorlar. Bu bizler için mutluluk verici" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.08.2013 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.