Alakır'da ÇED bilmecesi

Alakır'da planlanan 2 HES için protestolarla engellenen halkın katılımı toplantısında, tutanaklardan birine 'halkın bilgilenmek istememesi üzerine toplantı sonlandırılmıştır', diğerine ise 'halkın katılımı toplantısı yapılmıştır' yazıldığı öne sürüldü. Çevre grubu bu durum karşısında hukuki süreç başlatılacağını açıklarken, tutanakların henüz valiliğe gelmediği belirtildi.

23 Ağustos 2013 Cuma 17:01
Alakır'da ÇED bilmecesi
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde planlanan 4 HES'ten 2'si için önceki gün 'halkın katılımı toplantısı' yapılmak istendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce, Büyükalan Köyü'ndeki toplantı saati Alakır 1 HES için 14.00, Alakır 2 HES için ise 14.30 olarak belirlendi. Toplantı çevrecilerin ve yöre sakinlerinin gürültülü protestolarıyla engellenirken, jandarmanın da müdahalesine sahne oldu.

GİZLENEN TUTANAKLA ONAY VERİLDİ
Antalya, Isparta, Burdur Denizli ve Kaş Dereleri Özgür Aksın Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, nehrin kaynağı ve Büyükalan köyü yerleşim alanına yakın olarak planlanan Alakır 1 HES için hazırlanan tutanakta, 'Toplantı, İl Müdürü Yusuf Kadı başkanlığında başlatılmış olup, halkın bilgilenmek istememesi üzerine sonlandırılmıştır' yazıldığını, Alakır 2 HES için hazırlanan tutanakta ise 'halkın katılımı ile toplantının yapıldığı' yazısını okuduğunu iddia etti.

Gündüz, şu görüşleri dile getirdi: "Şimdilik birini gözden çıkarmayı düşünmüşler. Öncelik diğer HES'lere yakın olan Alakır 2'de. Ben gördüm, 'halk katılım sağlamıştır' yazıyordu'. O yazı hemen kaldırıldı ve masanın altına çekildi. Arabanın önüne durduğumuz görevlilere gönderildi. Çok ciddi bir oyun oynandığını düşünüyorum. Bize diğer tutanak da yem olarak sunuldu. İki HES için de halk bilgilendirilmemiştir ve hazırlanan ikinci tutanağı imzalayan tüm görevliler açıkça suç işlemişlerdir." Gündüz, hukuki sürecin başlatılacağını da açıkladı.

VALİ YARDIMCISI: TUTANAK HENÜZ GELMEDİ
Bu arada her iki HES projesine ilişkin tutanakların Antalya Valiliği'ne tesliminin henüz yapılmadığı öğrenildi. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, "Tutanaklar ilgili Çevrecilik İl Müdürlüğü'nden bize henüz gönderilmedi, elimize ulaşmadı. Ancak telefonda görevlilerle yaptığımız görüşmelerde, toplantının halk tarafından engellendiği ve yapılamadığı belirtildi" dedi. 

Son Güncelleme: 23.08.2013 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.