Akvaryuma farklı temizlik

Dünyanın 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle 5'inci büyük akvaryumu unvanına sahip olan, eylül ayı sonunda 1 milyonuncu yabancı turisti ağırlamaya hazırlanan Antalya Akvaryum gün aşırı temizleniyor.

16 Eylül 2013 Pazartesi 09:41
Akvaryuma farklı temizlik
Yürüyüş yolları dışında su içi temizliğini 6 profesyonel dalgıç yapıyor. Tur otobüslerinin gelişinden önce temizlik dalışını gerçekleştiren balık adamlar, köpek balığı ve vatoz gibi balıkların bulunduğu ana tankı titizlikle temizliyor.

Ellerinde özel fırça ve süngerlerle, yosunlaşmaya karşı titizlikle çalışan balık adamlar öncelikle dekorları, ardından özel camdan oluşan seyir panellerini siliyor. Profesyonel balık adamlar yardımcı aparat olarak hava hortumları kullanıyor. Ana tankın içindeki dev uçak enkazı ilk önce hava tutularak üzerindeki yosun ve kum parçalarından arındırılıyor, ardından fırça ile yosunlaşmaya karşı temizleniyor.

Uzunluğu 131 metre olan 3 metre genişliğindeki Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelinin bakımı ise görsel bir şölen oluşturuyor. Tünel içinde yürüyenler ile tünel dışında temizlik yapan balık adamlar arasında basınca dayanıklı cam bulunuyor. Balık adamların gözleri ve hareketlerinin tüm detayları görülebiliyor. Kimi ziyaretçi temizliğin yapılışını uzun uzun izliyor. Kimileri cam tünelin üzerinde temizlik yapan balık adamı fotoğraf karesine fon yaparak hatıra fotoğrafı çektiriyor. 

Son Güncelleme: 16.09.2013 09:59
Anahtar Kelimeler:
AntalyaTemizlikAkvaryum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.