Aksu’dan depremzedelere yardım eli 

Aksu Belediyesi tarafından Elazığ ve Malatya’daki depremde zarar gören vatandaşlar için düzenlenen yardım kampanyasında bağışlanan eşyaları taşıyan tır, bölgeye doğru yola çıktı

28 Ocak 2020 Salı 17:23
Aksu’dan depremzedelere yardım eli 

Aksu Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına Aksulu vatandaşlar ve Aksu protokolü destek verdi. Kuru bakliyat, sebze-meyve, battaniye, ısıtıcı, giyecek ve bebek bezi gibi birçok eşyanın bulunduğu yardım tırı yapılan bağışlarla kısa sürede doldu. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı uğurlama töreninin ardından Aksu Belediye binası önünden dualarla Elazığ’a hareket etti. 

BAŞKAN ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yaşanan felaket karşısında tüm Türkiye’nin kenetlendiğini belirterek,”Gönül istiyor ki; yapılarımız düzgün olsun, depremden etkilenmesin. Geçmişte yaşanan Marmara ve Van depremlerinden sonra yapı kontrol sistemi oturdu ancak 6.8 şiddetinde bir deprem, hakikaten bizim ülkemiz için büyük bir deprem. Bu tip felaketlerde ülkemizin manevi harcında sıkıntı olmadığını hep görüyoruz. Herkes, Türkiye’nin her yerinden bu bölgeye yardım gönderiyor. Her ne kadar, “Yardımlar yerine gidiyor mu” diye yaygara yapsalar da, Marmara ve Van depremlerinde o bölgelere trilyonlarca destek gittiğini gördük. Ülkemizin içindeki herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu burada görmüş oluyoruz. Bu bir kaynaşmadır. Azdır, çoktur demeden herkes neyi varsa gönderiyor. Kampanyaya destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘YANINIZDAYIZ’ MESAJINI İLETTİK

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, yaşanan felaketten gerekli derslerin alınması gerektiğini söyledi. Ergün, “Ülkemizde yaşanan birçok felaket var ve bu felaketlerden gerekli dersleri çıkarmamız gerekiyor. Keşke demenin faydası yok. Dünü dünde bırakıp, yarın ne yapabileceğimize bakmamız gerekiyor. Yaşadığımız bölgede afet olmadan önce tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bu deprem şunu da gösterdi; biz zaman zaman farklı konularda birbirimize haksızlık ediyoruz ama deprem olduğu andan itibaren vatandaşlarımızın acısını hafifletmek adına, tüm Türkiye’de yardım kampanyaları düzenlendi. Bu da bizi gelecekle ilgili tekrar umutlandırdı. Biz acımızı ortak hale getirebiliyoruz, birlik ve beraberliğimizi sağlayabiliyoruz. Burada yapılan kampanyada tırın içerisinde ne olduğunun aslında fazla bir önemi yok. Biz Malatya ve Elazığ’daki herkese ‘Yanınızdayız’ mesajını iletmiş oluyoruz” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 29.01.2020 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.