Aksu tarihine sahip çıkıyor

Dünyaca ünlü Perge antik kentine yürüyüş yolu yapılıyor.

16 Kasım 2015 Pazartesi 11:52
Aksu tarihine sahip çıkıyor


Çalışmanın ihalesi ise Aksu Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.
AKSU’NUN tarihi mekanlarından olan Perge antik kenti yürüyüş yolu ve kaldırım çalışmaları başladı. Ödeneğinin büyük kısmı Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği tarafından karşılanan, ihalesi Aksu Belediyesi tarafından yapılan yürüyüş yolu için kaldırımlar yapılmaya başlandı.

YOLLAR GENİŞLİYOR
Antik kente giden Perge Caddesi’nde bir taraftan kaldırımlar yapılıyor bir taraftan da kaldırım çalışmaları için yollar genişletiliyor. Çalışmaların ödeneğinin yüzde 95’i Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan çalışmanın ihalesi ise Aksu Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.


Ziyaretçi neden az?
Aksu’nun, Kurşunlu Şelalesi ile beraber en büyük turistik kozlarından biri olan Perge antik kenti, bu yıl ziyaretçi sayısı yönünden bekleneni veremedi.
DÜNYACA ünlü Perge antik kentine bu yıl gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı ve gişe gelirinde, geçen yıla göre büyük oranlarda düşüş gözlendi. Geçen yılın Ocak- Ekim dönemindeki 10 aylık sürede 170 bin ziyaret ettiği Perge ören yeri 750 bin liraya yakın gişe geliri sağlamıştı. Bu yıl ise, 10 aylık dönemde, Perge’yi sadece 100 bin yerli ve yabancı turist gezerek, 680 bin lira bilet geliri bıraktı.

TURİST SAYISI DÜŞÜŞTE
Yetkililer, yüzlerce yıl öncesinden günümüze uzanan kültürel değerleri ile Aksu’nun gururu olan Perge antik kentinin, Kurşunlu Şelalesi, Kundu turizm bölgesi ve meşhur Aksu köftesi gibi çok önemli bir turizm unsuru olduğunu hatırlatarak, Antalya genelinde görülen turist sayısındaki düşmenin Perge’yi de etkilediğini kaydederek, gelecek yıl çok daha canlı bir sezon beklendiğini söylediler.


 

Son Güncelleme: 16.11.2015 13:18
Anahtar Kelimeler:
AksuPerge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.