Aksu'nun ekmeğini üretiyoruz

Aksulu iş insanları İbrahim Gökçen ve Yusuf Akbal, 2 yıl önce açtıkları Akbal Unlu Mamuller ile zirveye koşuyor. Günlük 15 bin ekmeğin yanı sıra, tüm tatlı ve pasta çeşitlerini üreten firma, maliyetleri düşürerek vatandaşa daha ucuz hizmet sunuyor

23 Haziran 2023 Cuma 10:39
Aksu'nun ekmeğini üretiyoruz

Aksu Pınarlı’da 2 yıldır faaliyette bulunan Akbal Unlu Mamulleri, kısa sürede büyüyerek ilçenin en çok ekmek üreten ve her türlü pastayı imal eden kurumu haline geldi. Firma ortakları İbrahim Gökçen ve Yusuf Akbal, açacakları yeni şubelerle üreticiye daha kaliteli ve ucuz hizmet sunmak istediklerini açıkladı. 

2 YILDA BAŞARIYA KOŞTULAR

Doğma büyüme Aksulu olduklarını ve yatırımlarını kendi memleketlerine yoğunlaştırdıklarını belirten İbrahim Gökçen, kısa sürede üçüncü şubelerini açtıklarını belirtti. 2021 yılında Pınarlı Mahallesi’nde kurdukları işletmeye kısa sürede iki şube eklediklerini belirten Gökçen, önümüzdeki süreçte 6-7 yeni şube açmayı hedeflediklerini anlattı.

AKBAL UNLU MAMULLERİ’NİN KURULUŞU

Akbal Unlu Mamulleri’nin kuruluşunu anlatan İbrahim Gökçen, “Yusuf Akbal ile beraber çalışıyorduk. Zaman içerisinde kendi işyerimizi açma fikri oluştu. Bu fırın satılıktı ve Aralık 2021’de satın alıp, 2022 Ocak ayında açtık. Burayı aldığımızda burada sadece 1800 ekmek üretiliyordu. Bu kapasiteyi günlük 14 Bin ekmeğe çıkardık” diye konuştu.

BAŞARININ SIRRI, İŞ TAKİBİ

Kısa sürede elde ettikleri başarının sırrını anlatan Gökçen, şunları söyledi: “Sabah 04.00’te işimizin başında olup takip ediyoruz. İşçiye bırakıp gitmiyoruz. Bizim başarımızın temel anahtarını bu oluşturuyor. Ürünümüzde sıkıntı çıkarsa bunu telafi ediyoruz. Küçük damla şubelerle daha çok üreticiye ulaşmayı planlıyoruz. 6-7 yeni şube açarak, servisi iptal ederek doğrudan üreticiye ulaşmak istiyoruz. Çünkü 370 TL olan un alırken bugün 580 TL oldu ama ekmek hala 5 TL. Devletin bakkala standart ekmek uygulaması olmadığı için rekabet zor oluyor. İsteyen istediği fiyata satabiliyor. ŞXu anda bakkala ve markete sattığımız ekmek bizim için zarar demek. Bu nedenle maliyeti biraz daha düşürerek vatandaşı mağdur etmeden işimizi sürdürmek istiyoruz.

TEK MERKEZDE ÜRETİM MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR

Şirketin bir diğer ortağı Yusuf Akbal ise 10 yıldır unlu mamuller sektöründe olduğunu belirterek, “Akbal Unlu Mamulleri olarak amacımız; daha çok dükkan açıp para kazanmak değil, tek bir şubede üretim yapıp, hayat pahalılığı sıkıntısı yaşayan vatandaşlara daha ucuza hizmet verebilmek” diye konuştu. Undan yapılan tüm ürünleri üretebildiklerini belirten Yusuf Akbal, “Üretimi tek merkezde yapıp, imalat maliyetlerinden tasarruf ederek maliyeti azaltıyor ve vatandaşa daha ucuza hizmet veriyoruz. Ekmeğin yanısıra, yaş pasta, kuru pasta, baklava gibi tüm unlu mamulleri kendimiz üretiyoruz. Piyasada 160-170 Lira olan baklavayı 90 Lira’ya, 120 Lira olan yaş pastayı 60 Lira’ya satıyoruz” şeklinde konuştu.

AKSU’NUN EKMEĞİNİ ÜRETİYORUZ

Birçok firmanın dışarıdan satın aldığı ürünü sattığını belirten Yusuf Akbal, konuyla ilgili şunları söyledi: “Fabrikadan alınan ürünler, uzun süre beklediği için taze, kar  payı eklendiği için de hesaplı olamıyor. Biz ise sattığımız ürünün yerine üretim yapıyoruz. Gün sonunda elimizde kalan ürün neredeyse hiç olmuyor. Ekmek konusunda zaten bölgeye hakimiz. Günlük 14 Bin ekmek üretiyoruz ve Aksu’nun en çok ekmek üreten tesisine sahibiz. Aksu dışında Lara’daki şubelere günlük 3 bin ekme satıyoruz. Aksu’dan Serik’e kadar şubelerimiz var. Çiçek ekmeği herkes üretemiyor. Biz tesisimizi kurduk ve fabrikasyon haline getirdik, el değmeden çiçek ekmek üretiyoruz”.

1000 KİŞİLİK PASTA ÜRETİLİYOR

Üretim kapasitelerinin yüksek olduğunu anlatan Akbal, “1000 kişilik yaş pasta yapabiliyoruz. Kapasitemiz yüksek, düğün ve nişan pastası yapabiliyoruz. Meyveli pasta, üzeri resimli pasta, şeker hamurundan işlemeli özel pasta da üretebiliyoruz. İnsanların hayal edip bize tarif etmesi yeterli, her türlü pasta üretimini gerçekleştirebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.06.2023 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.