Aksu Meclisi’nde isim polemiği

Aksu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, isim polemiği yaşandı. Bir ailenin Barbaros Mahallesi’nde bulunan bir sokakla ilgili isim talebine MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, “Bu son olsun. Sokak isimleri değiştirerek meclis üyeliği yapamayız şeklinde tepki gösterdi. DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ise, “Bu tür isimlerin verilmesiyle bu işin önüne geçemeyiz” şeklinde konuştu

07 Ekim 2019 Pazartesi 16:14
Aksu Meclisi’nde isim polemiği

Aksu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Halil Şahin'in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda tüm şehitlerimiz ve Başkan Şahin'in vefat eden annesi Zeynep Şahin rahmet ve dualarla anılırken, meclise ‘isim polemiği’ damga vurdu. Temel ailesinin Barbaros Mahallesi’ndeki Karanfil Sokak’ın adının değişmesiyle ilgili talebi meclis gündemine geldi. Talep mecliste rahatsızlık yarattı. MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, son kez böyle bir talebi onayladıklarını belirtirken, DSP Grubu ise reddetti.

BUNDAN SONRA REDDECEĞİZ

Maddenin gündeme gelmesi üzerine söz alan MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, “Şimdiye kadar geçirdiğimiz tüm meclislerde isim tartışması yaşadık. Bu talebi de MHP Grubu olarak kabul ediyoruz; ancak bundan sonra görev süremiz boyunca reddedeceğimizi belirtiyoruz. Bundan sonra isimle ilgili kararların meclise gelmemesini rica ediyoruz. Aksu Belediyesi’nin sorunu bu olmamalı. Sokak isimlerini değiştirerek meclis üyeliği yapamayız” şeklinde tepki gösterdi.

ÖNÜNE GEÇEMEYİZ

DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ise,  “Topluma mal olmuş kişilerin; şehit, asker, polis gibi kişilerin isimlerinin verilmesinin uygun olacağı kanısındayız. Şu anda ismi verilen şahısla hiçbir sıkıntımız yoktur. Fakat bu tür isimlerin verilmesiyle bu işin önüne geçemeyiz. DSP Grubu olarak reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

AÇIK KAPI BIRAKALIM

Belediye Başkanı Halil Şahin ise, “Tüm talepleri reddedeceğiz diye kesin bir karar belirtmeyin. Şehit ismiyle ilgili öneri gelirse, tabii ki ismini vereceğiz. Açık kapı bırakalım” dedi.

İlgili madde oy çokluğuyla kabul edildi. Diğer gündem maddeleri de toplu oylanarak karara bağlandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.