Aksu Belediyesinden ricamız var

Sahil Emlak Gayrimenkul ve Danışmalık Firma yetkilileri, Topallı Bölgesinde bulunan yolların acil açılması için Aksu Belediyesine ricada bulundu. 

02 Şubat 2023 Perşembe 08:47
Aksu Belediyesinden ricamız var

Danışanlarına arsaların sunumu yaparken zorlandıklarını belirten Sahil Emlak yetkilisi Muhammet Klay Çay, “Topallı bölgesinde ana arter 21’lik ve 18’lik olan yollarımız var. Bunların acil açılmasını Aksu Belediyesinden rica ediyoruz” dedi.

Gayrimenkul satış danışmanlığı sektöründe uzun yıllardır Aksu’da hizmet verdiklerini belirten Sahil Emlak yetkilileri Mahmut Akkanat ve Muhammet Klay Çay, “Bizim burada Aksu Belediyemizden ricamız var. Topallı bölgesinde en azından iki veya üç tane ana arter 21’lik ve 18’lik olan yollarımız var. Bunların acil açılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz müşterilerimize arsaların sunumunu yaparken zorlanıyoruz. . Müşterilerimizi memnun etmek ve bölgemizi tanıtmak açısından bahsettiğim yollar açılırsa sunum yapmamız kolay olacak. Döşemealtı bölgesinde fiyatlar fırladı. Vatandaşlarımızın bütçesinin yetme şansı sıfırdır. En uygun inşaat yapabilecek bölgemize baktığımız zaman Topallıdaki imarlı parsellerimiz var. Orada 7200 adet parselimiz var. Buradaki sorunun bir an önce çözülmesi lazım” dedi.

Hızlı satış 

Çay, “Yabancı yatırımcılarımız ağırlıkta olmasına rağmen yerli alıcılarımızda mevcut. Yabancı yatırımcılarımızın tercihi Altıntaş bölgesi ve daire alımı oluyor. Yerli yatırımcılarımız da hem daire hem de toprak alımı çok yapıyorlar. Bizim gayrimenkul satış ağırlığımız Topallı bölgesidir. Arazi konusunda Mandırlar, Hacıaliler, Kundu, Kumköy bu bölgelerden arazi alım ve satım yapıyoruz. Küçük sermayeli yatırımcılarımızı Burdur bölgesine taşıyoruz. Burdur Gölü etrafında birkaç köyümüz var. Bir kısmı Isparta Keçiborlu’ya bağlı Senir, Ardıçlı, yine Burdur’a bağlı İlyas Karakent, Yarıköy, Yazıköy bu köylerin hepsi gölü çevirmiş bir şekildedir. Özellikle Yarıköy ve Yazıköy bunlar Burdur’dan Fethiye yolu üzerinde olan köylerimizdir. Küçük yatırımcılarımızı da buraya taşıyoruz. Bu arazilerimiz burada da toplulaştırma görmüşler. Müstakil tapulu birbirinden güzel konumlu arsalarımız var. Çok rövanşta hızlı bir satışımız var” şeklinde belirtti. 

“Yerli yatırımcının alım gücü düştü” 

Kemerağzı bölgesinde çok çalıştık. Büyükşehir’in dağıttığı arsalar vardı. İnşaat yasağını önlemek kaidesiyle oralarda çalışmalar yaptık. Kumköy ve Kundu’nun özellikle toplulaştırmaları bitti. Orada bütün tapular müstakile döndü. Kemerağzı’nda parsellerin metrekareye birim fiyatları on binin üzerine çıktı. Şuan da Altıntaş bölgesinin sorunu çözüldü ama oradan alım yapacak yerli yatırımcılarımızın alım gücü düştü. Ağırlıklı olarak yabancı yatırımcılarımız Altıntaş bölgesini tercih ediyorlar. Bizim çalışma yaptığımız bölge Topallı’dır. Topallı ’da ki imarlı olan parseller var. Bunların da bir takım sıkıntıları var. Bu parsellerimizde önce zeytinlik sorunları vardı onlar aşıldı. Zeytinlik vasıflı olan zeytinlik şerhli olan arsalara gidip müracaatını yaptıktan sonra LİHKAB ve kadastro aracılığı ile bunların şerhleri kalkıyor. Netice olarak bu bölgenin acilen inşaat iznine ihtiyacı var” dedi. 

Mahmut Akkanat, “Gayrimenkul sektöründe 10 yıldır varım ve devam ediyorum. Sektörden dolayı Muhammet beyle uzun yıllardır tanışıyoruz ve birlikte iş yapmaya ve ofis açmaya karar verdik. Daha doğrusu iş bağlantılarımızın hepsi burada olunca Aksu’da olmamız gerektiğini düşündük. 2022 yılının Ekim ayında Çalkaya Mahallesi Aksu Tapu karşında hizmet vermeye başladık” diye konuştu.

“Toprağa yatırım yapan kazanır”

Muhammet Klay Çay,  “2005 yılından bu yana sektörün içerisindeyim. 2008 yılında Aksu’da Tapu Müdürlüğü kuruldu. Aksu’ya Tapu gelmeden önce gayrimenkul işini Serik’te yapıyorduk. Bizim özellikle çalıştığımız bölge Kumköy’dü. Daha sonra Aksu’ya bağlanınca bizde burada çalışmaya başladık. Kundu, Kumköy, Boztepe, Macun, Kemerağzı bölgesinde çalışmalar yapıyoruz. Gayrimenkul işiyle uğraşıyoruz. Sektörün zorluklarını ve kolaylıklarını da gördük. Toprak Dünyada ki getirisi olan önemli yatırım araçlarından biridir.  Toprağa yatırım yapan kazanır. Sahil Emlak’ın en büyük amacı arsası olmayan vatandaşlarımızı arsa sahibi yapmak. Önümüzdeki günlerde imara açılacak yeni keşfettiğimiz bir bölge de inşaat sektörüne girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 02.02.2023 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.