Ağaçlar cayır cayır yandı

Pazar günü saat bir civarlarında Kurşunluk ormanlık alanda çıkan yangında, yaklaşık olarak 50 hektar alan kül oldu. Yangının yerleşim alanlarına sıçraması sonucu Murtuna ve Kurşunlu mahallerinde çok sayıda sera, narenciye ve zeytinlik alanının zarar gördüğü ifade edildi.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 12:51
Ağaçlar cayır cayır yandı

Pazar günü Aksu İlçemiz için kara bir gün oldu. Bölgenin oksijen deposu konumunda olan Kurşunlu ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alınan yangında,  yaklaşık olarak 50 hektar ağaçlık alanın kül olduğu ifade edildi.  Yangın söndürme çalışmalarında vatandaşların yanı sıra, 39 adet arazöz, 221 yangın işçisi, 6 söndürme helikopteri, 2 Amfibik uçak, 1 idare helikopteri ve 9 adet dozer görev aldı.

Zaman zaman alevlerin boyu 40- 50 metreye yükseldiği yangın korkulu anlara neden olurken, yangının yerleşim alanlarına sıçraması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile vatandaşlar çok büyük mücadele sarf etti. Ancak tüm müdahalelere rağmen, yangının yerleşim alanlarına sıçramasına engel olunamadı. Soğutma çalışmalarının halen devam ettiği yangında, 50 hektarlık ormanlık alanın yanı sıra Murtuna Mahallesi’nde 200 dönüm plastik sera ile, 120 dönüm civarında narenciye bahçesi, Kurşunlu’da ise yine zeytinlik ve narenciye bahçelerinin zarar gördüğü ifade edildi. 

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşen Başkan Şahin, yangının yaz aylarında kaçınılmaz bir gerçek olduğunu, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu ifade eden Şahin, “Ama ne olacağı belli olmaz. Rüzgarın durumuna bağlı” dedi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde bugün öğle saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı:

Antalya'da bugün çıkan yangınla ilgili olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Antalya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Antalya Orman İşletme Şefliği Aksu ilçesi Kurşunlu ve Yurtpınar mahalleleri yakınlarında saat 12.50'de orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle genişleme eğilimi gösteren yangına bölge müdürlüğümüz söndürme ekiplerinin müdahalesi devam etmektedir. Yangına şu ana kadar 39 adet arazöz, 221 yangın işçisi, 6 söndürme helikopteri, 2 Amfibik uçak, 1 idare helikopteri ve 9 adet dozer ile müdahale edildi. Yaklaşık 50 hektar orman alanı zarar gördü" denildi.

SERALAR YANDI

Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında, çok sayıda sera yandı. Tamamen yanan bir evde yaşayan yaşlı kadın ve oğlu vatandaşlar tarafından kurtarıldığı belirtildi. Bazı evler ise yanmaktan son anda kurtarıldı. Seralarının yandığını belirten Utku Biçer, “Evimiz yandı, ekinlerimiz yandı. Yaşlı bir teyzeyi biz kurtardık, hastaneye gönderdik" dedi.

Traktörlerle yangına müdahale etmek için hemen yola çıktıklarını belirten Murat Üçkarış ise, “Afetin her türlüsü kötü. Hemen yangını söndürmek için harekete geçtik. Yaşlı bir teyzemiz ve bakıma muhtaç bir oğlu vardı. Yangın çok hızlı ilerliyordu. Hemen onları kurtardık. Seralar çok zarar gördü" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.