4 yıllık su çilesi sona erdi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Beyrebucak köyüne bağlı yaklaşık 25 haneli Karaçevlik Mahallesi sakinlerinin 4 yıldan bu yana yaşadıkları içme suyu sorunu, yapılan çalışmalar ile giderildi.

26 Eylül 2013 Perşembe 12:00
4 yıllık su çilesi sona erdi
Mahalle sakinlerinin su kuyularından evlerine bidonlarla su taşımaları ve yaşadıkları sıkıntının gündeme getirilmesinin ardından harekete geçen Gazipaşa Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi ile birlikte mahallenin içme suyu sorununu çözmek için seferber oldu. Su deposunda ve içme suyu hattında yaklaşık 1 hafta çalışma yapan ekipler, bugün itibariyle mahalleye su verdi. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, "Beyrebucak köyü içme suyu deposunun kireç ve borlanmadan dolayı kapalı olan ve su geçmeyen ve kapasiteye göre yetersiz olan 50'lik çıkış çelik boruları, İl Özel İdare envanterinde bulunan 80'lik çelik boru ve vanalar ile yenilenerek, içme suyu şebekesine giden kapasite yeterli hale getirilmiştir. Ayrıca depodan itibaren 200 metre 90'lık boru ve 150 metre 50-63'lük boru değiştirilerek susuz olan evlere su verilmeye başlanılmıştır" dedi. 

Son Güncelleme: 26.09.2013 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.