21 Meslek Örgütü, Patlamayla İlgili Sorumluların İstifasını İstedi

Antalya'da 21 meslek odası adına yapılan ortak açıklamada, iktidarın görevinin vatandaşının can ve mal kaybını korumak olduğu belirtilerek, Ankara'daki patlamada sorumluluğu olanların istifa etmesi istendi.

14 Ekim 2015 Çarşamba 17:01
21 Meslek Örgütü, Patlamayla İlgili Sorumluların İstifasını İstedi
Antalya'da 21 meslek odası adına yapılan ortak açıklamada, iktidarın görevinin vatandaşının can ve mal kaybını korumak olduğu belirtilerek, Ankara'daki patlamada sorumluluğu olanların istifa etmesi istendi.

Meslek odalarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Ankara'da barış mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Antalya Barosu'nda bir araya gelen kurul üyeleri adına açıklamayı okuyan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör olayının lanetlenmesinin hiçbir yüreği soğutmayacağını ifade eden Küçükarslan, “Ne yazık ki ölümler kanıksanmış ve önemsiz haberler durumuna düşmüştür. Olayın tetikçisi kim olursa olsun, iktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır. Sorumlulardan 'güvenlik ve istihbarat eksiği yoktur' açıklaması yerine en azından istifa etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Olayla ilgili yayın yasağı getirilmesini eleştiren Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı, bununla haber alma özgürlüğünün ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini savundu. Ard arda yaşanan olayların tesadüf olmadığını kaydeden Küçükarslan, şöyle devam etti: “Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinden ayrılarak sürdürülen iç ve dış politikaların gideceği yer sonu gelmez terör olaylarıdır, iç savaştır. Bu katliamları yapanlar yılgınlık istiyor, kardeşlik ve demokrasiden vazgeçmemizi istiyor, sesimizi kısmamızı istiyor. Ülkemizin bir Ortadoğu devleti durumuna gelmemesi için tüm yurttaşlarımızın sağduyulu davranacağına inanıyoruz.”

Tarih boyunca zulüm karşısında hakikat ve doğruluğun hep galip geldiğinin altını çizen Küçükarslan, zalimlerin ise daima kaybettiğini vurguladı. Çözümün hukuk devleti ve demokrasinin ilkelerine sıkı sıkıya bağlılıktan geçtiğini belirten Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Küçükarslan, şöyle tamamladı: “Tüm yurttaşlar olarak birbirimize bağlanmanın yolu hepimizin adalet, insan hakları ve demokrasi paydaşında buluşmamızdır. Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak bunu başarmak için üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğimizi birkez daha kamuyona duyururuz. Hepimizin başı sağolsun.” 

Son Güncelleme: 14.10.2015 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.