200 ev tahliye edildi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, sabaha karşı çıkan orman yangınında 6 ev yandı. 30 hektar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

05 Eylül 2013 Perşembe 11:05
200 ev tahliye edildi
Demirtaş Beldesi Aliefendi Köyü'nde, saat 03.00 henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, evlerin bahçelerine ve seralara da zarar verirken jandarma önlem amacıyla çevredeki yaklaşık 200 evi boşalttı.

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, söndürme çalışmalarına Antalya, Serik ve Aksu'dan gelen destek ekiplerinin de katıldığını söyledi. Gece olduğu için yangına helikopterle müdahale edilemediğini belirten Oral, "Karadan müdahaleye 70 itfaiye ve orman personeli katıldı. İlk belirlemelere göre 6 ev yandı. Bahçelerde büyük hasar var. Hasar tespiti daha sonra yapılacak" dedi.

Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ise şiddetli rüzgar nedeniyle bölgede elektriklerin kesildiğini dile getirerek yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 11:42
Anahtar Kelimeler:
AntalyaAlanyaYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.