Bu seçim Aksu’nun çocuklarının seçimi olacak. 

Neden mi? 

Aksu’da bir devir kapanıyor diye bir yazı yazmıştım.

Çok okundu, çok beğenildi ve biraz da eleştirildi.

Şimdi o yazımın devamı olarak şunu yazıyorum.

Aksu’nun genç ve başarılı nüfusu, bizi yöneten bizden bilgili olmalı diyor!

Bakın bunu kimler söylüyor? Bu şehirde doğmuş, büyümüş, üniversitesini okumuş ve ilçesine dönüp burada başarılı işlere imza atan bu şehrin çocukları söylüyor.

Kime? Şehri yönetecek adaylara…

Gelin hep birlikte Aksu’nun yakın geçmişe bir göz atalım.

10 sene önce gazete arşivlerine baktığım vakit, nüfus yaklaşık 60 bin civarındaydı. Şimdi 80 bin nüfuslu oldukça hızla gelişen bir ilçe oldu Aksu.

 O tarihlerde iş dünyasına göz attığımız da; tarım, turizm, restoranlar, esnaflar ve birkaç banka mevcuttu. Günümüze geldiğimiz de Aksu’nun çocukları bu sürede büyüdü, üniversite mezunu oldu bu gençler döndü memleketlerin de; Hukuk büroları, mimarlık ve mühendislik ofisleri, diş tedavi merkezleri, diyetisyen, psikoloji merkezi, eczaneler açtı.  

Güzellik merkezleri, neredeyse bütün banka şubeleri, okullar, kafeler, yeni restaurantlar, çocuk oyun merkezi, fizyoterapist ve daha birçok işletmenin kapısını bu ilçenin insanına sunuyor şimdi bu gençler.

Bu iş insanlarına yetebilmeniz için bilgi ve birikim önemli. Okuduğunuz okul, bitirdiğiniz fakülte, aile yaşam şekliniz, iş yaşamınız. Projeleriniz.  

Yani 10 sene önce ki Aksu kabuğunu kırdı. İstekleri arttı.

Artık son model araçlar, janti diye tabir ederler ya şık hanımlar, güzel giyimli beyler geziyor Aksu sokaklarında. İş adamları güzellik merkezlerinde bakım yaptırıyor.

Milyon dolarlık villalar, otel konseptin de daireler satılıyor. Evet, yurtdışından alıcıları belki ama bu topraklarda tam olarak Aksu’da.

Dünya kenti, turizmin başşehri Antalya’nın, havalimanı şehri Aksu.

Airportcity ( Hava Limanı Şehri)projesi vardı bir zamanlar bu ilçeye uygulanması düşünülen. Önceki dönem iki kaymakamın elinde gezen projeydi bu. Tam olarak gerçekleşemedi belki ama şu an o projeye çok yakın gelişiyor Aksu.

Bunun farkında Aksu’nun evlatları.  Bir ayakları yurtdışında bu gençlerin. Gezip görüyorlar. Dönüp uygulamaya geçiyorlar.

İşte tam olarak bu seçim, onların seçimi olacak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.