Tamı tamına 24 yıldır bu sektördeyim. Bu da neredeyse çeyrek asırlık bir zaman dilimi. Bu süreç zarfında,  çok büyük tecrübeler edindim. Her katmandan bireylerle temasım oldu. Çok şeyler gördüm, çok şeyler yaşadım. Samimiyete ve samimiyetsizliklere şahit oldum. Ufak çıkarlar için, insanların ne kadar değişebileceğine şahit oldum. Kalleşliğin ve dostluğun ne olduğunu dibine kadar yaşadım. Hal böyle olunca, bu durumunda beni kendimce iyi bir analizci ettiğine kendimce eminim. İyi bir analizci olduğumu ifade ederken de, bir uzman kadar olmadığının da altını çizmek isterim. Hep söylerim haddimi bilenlerdenim. Tüm tecrübelerim yaşanmışlıklarımdandır. Bilindiği üzere bu sürecin 10 yılını da Aksu’da geçirdim. Bu tecrübeleri edinmemde hiç şüphesiz Aksu’da geçirdiğim 10 yıllık zaman diliminin büyük katkısı var.  


Bu kısa detaydan sonra gelelim esas konumuza. Bilindiği üzere son zamanlarda Aksu’da farklı bir yapılanma var. Dün ak dediğine bugün kara diyenlerden tutunda, her türlü çirkinliği sergileyenlerin bugün etiklik dersi vermesine kadar, her türlü davranışlar kol geziyor. Buna da siyasi hesapları olanların alet olması da cabası. Ve bu davranışa verilen ad ise kent menfaati. Toplumsal menfaatlerin bu kadar çirkinlikleri sergileyenlerin ağzına alması da ayrıca düşündürücü. Düşünün bir hırsızın, hırsızlığın kötü olduğunu ifade etmesi neyse, bireysel menfaat olan bireyinde kent menfaatini dile getirmesi odur. Az da olsa mantıklı fikir yürüten her birey bu gerçeği kabul eder.  Ama açık ve aleni şekilde bireysel menfaatinin olduğunu dile getirenler ise bu gerçeğin  kıyısından, köşesinden geçmez.

 
Hep deriz ya, atılacak her adımda önce samimiyetin olması gerek. Çünkü samimi olan bireyler, karşısında ki kişinin samimiyet ölçüsüne göre hareket eder. Hani, -Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim- deyimi var ya, işte o misal; kimle hareket ederseniz, o şekilde anılırsınız. Bu inkar edilemez bir toplum gerçeğidir. Hayata atıldığımız ilk günden itibaren, ebeveynlerimizin her platformda bizlere telkinidir, iyi bir arkadaş seçimi. Çünkü insanlar birbirinden etkilenir. İyi ve topluma yararlı bir arkadaşınız olursa, sizde o doğrultuda ister istemez yol alırsınız. Bu gerçeğe karşı çıkacak olan birileri varsa, şunu sormak isterim: Hanginiz çocuğunuzun veya aile bireylerinden birisinin, her türlü kötü alışkanlıkları olan bir bireyle arkadaşlık etmesini ister?


Bundan dolayıdır ki, her tarafı şaibe kokan birileriyle hareket etmeniz, sizin doğruluğunuzu ortadan kaldırır. Bununla ilgili konuşulacak, ortaya dökülecek çok fazla gerçek, var. Ben bir şeyi ifade ederken, belge ve delil doğrultusunda yol alırım. Hatta gerektiğinde o belgeleri ortaya koymaktan da çekinmem. Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Bugüne kadar hiç kimsenin belden aşağısı ilgi alanıma girmedi. Hep işime yöneldim. Etik ölçülerde haberlerimi yaptım. Toplum desteğini gördüğümde, toplumun menfaatleri doğrultusunda hareket ettim. Hatta önüme gelen ve etik ölçüleri aşan birçok belden aşağı detayları da elimin tersiyle ittim. Bu davranışım başta benim aldığım aile terbiyem ve sonrası çeyrek asırdır yol aldığım mesleki tecrübemden kaynaklıdır. Ama şu da unutulmamalıdır ki, sabırda bir yere kadar. O yüzden tek ricam toplumun menfaatleri kötü oyunlara alet edilmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.