CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) yurt genelinde kapsamlı bir ‘Hayır’ kampanyasının düğmesine bastı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları, geçen haftasonu Ankara’da, İl ve İlçe Başkanlarını bir araya getirdi. Toplantıya CHP’li belediye başkanları da davet edildi.

İlçe başkanları, Ankara’dan döner dönmez, bu kez de “İl Değerlendirme Toplantısı”na alınarak, referandum konusunda izlenecek yol haritası konusunda bilgilendirildiler. CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, her iki toplantıya da katıldı ve ilçeye döner dönmez, ayağının tozuyla ilk değerlendirmeyi gazetemize yaptı.

Başkan Yıldız, “Hayır diyeceğimizi bütün yurttaşlarımız zaten biliyor, biz onlara neden ‘Hayır’ dediğimizi anlatacağız” mesajını verdi. Peki, CHP neden ‘Hayır’ diyor? İşte bunları, Başkan Yıldız’dan dinliyoruz:

“Öncelikle şunu ifade edeyim; hem Ankara’daki hem de Antalya’daki toplantılarda, milletimizin referandumda büyük bir çoğunlukla ‘Hayır’ diyeceği izlenimini edindim. Halkımız, CHP’nin, siyasi kaygılarla değil, ülkemizin yarınlarını düşündüğü için, yapılan değişikliklere karşı olduğunun farkında. Bizler sadece, bugün yaşayanları değil, torunlarımızın yaşayacağı Türkiye’yi de düşünerek ‘Hayır’ diyoruz. Ülkenin bütün kaderinin tek bir kişinin ellerine bırakılmaması gerektiğini bildiğimiz için karşı çıkıyoruz. Bizim ‘Hayır’ kampanyamız, siyasi bir kampanya olmayacak. Bütün insanlarımızı kucaklayan, devletin, milletin ve ülkenin birliğini savunan bir kampanya sürdüreceğiz.”

CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız’a Antalya ve Aksu’da referandumda izlenecek yol haritasının detaylarını da sorduk ve şu yanıtı aldık:

“Tek bir ilkemiz olacak; bütün Aksu’da ve bütün Antalya’da, referandum gününe kadar, sağcı-solcu demeden bütün vatandaşlarımıza ulaşacağız ve onlara ‘Bugünü düşünecek kadar bencil olma, torunlarına miras bırakacağın ülkeyi de düşün’ diyeceğiz. Evet, hepimiz, oturup bu konuyu enine boyuna tartmalıyız. 20-30 yıl sonra çocukların, nasıl bir ülkede doğacaklarına bugün bizler karar vereceğiz. O nedenle, bizim kuşağın sorumluluğu ve vebali büyük olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.