Hafta sonu Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği’nin bir otelde 5’inci kuruluş yıldönümü etkinliği vardı. Bölge esnafının aileleriyle katıldığı kutlamaya, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin başta olmak üzere, AK Partili Vekiller Kemal Çelik, İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun’nun yanı sıra Cumhur İttifakının Aksu Belediye Meclis Üyeleri, İlçe başkanları da davetliler arasındaydı.

Etkinliğin konuşma faslında, nerdeyse protokolün hepsi kürsüye davet edilerek, konuşmalarını yaptı. Bu konuşmacılar arasındaysa Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’de vardı. Kendisine has esprili tavrıyla konuşan ve bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Halil Şahin, sonra isim vermeden Aksu muhalefetine göndermelerde bulundu.

İdarecilerin yapacağı çalışmalarla kentin sorunlarını çözerek, geleceğe hazırlaması gerektiğini savunan Başkan Şahin, bahanelerin arkasına sığınarak takoz olmaması gerektiğine de dikkat çekti.

Yine siyasetçilerin kentin kronikleşen sorunlarının siyasi iradeyle beraber hareket ederek, sorunları çözmesi gerektiğini ifade eden Şahin, en can alıcı cümlesi de “Halkın sorunu çözüyorum diyerekten sokağa dökmemeli. Kentin menfaatleri doğrultusunda çalışmalı” oldu.

Şahin bu cümleleri sarf etiğinde hemen gözümün önünde 2012-2013 yılları arsında cereyan eden 2/B eylemleri geldi. Bilindiği üzere O günlerde Aksu’da 2/B ile ilgili çeşitli eylemler yapılmıştı. Hatta Hacialiler bölgesinde yine muhalefet parti temsilerinin katılımıyla bir miting bile düzenlenmişti.  Bunun yanı sıra yollar trafiğe kapatılmıştı. O dönemin belediye başkanı ise İsa Yıldırım idi.

Gelinen süreçte merkezi hükümetin yaptığı düzenlemelerle 2/B sorunu çözülmüştü. Bu düzenlemeler sonucu dün tapusuz olan alanlar, bu gün için vatandaşların tapulu malı. Bu sürecin üzerinden de nerdeyse 10 yıllık bir zaman dilimi geçti. Bu fiyat düzenlemelerinde o dönemin milletvekilli olan Hüseyin Samani’nin de büyük katkısını unutmamak gerekir.

Başkan Şahin ise göreve geldiği 2014 yılından bu yana, kentin kronikleşen bir sorunu çözdüklerini, bu sorunlarını çözerken de bahanelerin arkasına sığınmadıklarının da altını çizerek, geçmiş dönemdeki idarecilerin hatalarını düzeltmek için, merkezi hükümetin kapılarını var gücüyle de zorladıklarını hatırlatmayı da ihmal etmedi. 

Altıntaş bölgesinde kangren olan imar yarasınım çözümü için de bir hayli mücadele sarf ettiklerini dile getiren Şahin, “Bu yaradan dolayı, vatandaşın yol üzerinde bulunan arazisinin parseli 80 bin TL bile etmezdi. O bölgeye bir çivi bile çakılmıyordu. Vatandaşın eli kolu bağlıydı. Bunun yanısıra belediyemizin üzerine binen bir borç yükü vardı. Bizlere görev verildi. Siyasi iradeyi de arkamıza alarak, büyük mücadeleler sarf etti. Sorunu çözdük. Şimdi hem borç yükünden kurtulduk Hem de 80 bin TL etmeyen parsel, şu an 2 milyon TL’ye satılıyor. Bölgede mantar gibi türeyen inşaatlar var. Yani anlayacağınız bölgenin rantına rant kattık. Bunun yanısıra peşkeş çekilen yerlerin peşkeşini engelledik. Tün bunları yaparken, kişilerin bize oy verip vermediğine bakmadık. Kapımızı herkese açık tuttuk. Oy vermeyenlerin oyunu almış gibi hareket ettik. Bu insanların vergilerini alıyorsak, yönetici olarak ta, kişi ayırt etmeden hizmet sunmamız gerekiyordu Yine bunun yanı sıra Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan hastane sorunu çözmek için zorlu mücadeleler verdik. Bu mücadele sonucu yer tahsisini gerçekleştirdik. Sağlık sektöründe çığır açacak hastanemizin temelini attık. İnşallah 2024 yılında da hastanemizi hem Aksuluların, hem Antalyalıların hizmetine açmış olacağız. Aksu’nun her bölgesine çalışmalarımız var. Bu çalışmalarda ciddi mesafeler kat ettik. Aksu potansiyelli bir ilçe. Geçmişin yanlışlıklarını düzeltiyoruz ve bu yanlışlıklardan dolayı belediyenin kaybolan haklarını da geri alıyoruz. Beraber hareket ettiğimiz zaman sorunlar da çözülüyor. İlgili sorunları merkezi hükümetimize ileterek çözümler oluşturuyoruz. Bizler bunları yaparken kimseyi sokağa dökmedik. Ama arkamızdan çamur atanlar var. Bizler arkamıza bakmadan yolumuza devam ediyoruz” şeklinde göndermelerde bulundu.

Başkan Şahin’in bir saate yakın konuşmasında aldığım kısa notlar bunlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.