Geçen hafta kulis köşesinde gündeme getirdiğimiz, “Aksu’nun Çantacı”sının yeni serüvenleri başlıklı kulis yazısı oldukça yankı buldu. Çantacı lakabının kimi işaret ettiğini Aksu kamuoyunun yüzde 90’nı bildiğinden dolayı, haliyle “Kim O?” sorusu da Antalya kamuoyundan geldi. Bir hafta boyunca telefonlarımız susmadı.  Net bilgilerle cevap verdiklerimiz de oldu. Cevap veremediklerimiz de tahmin yürüttü.

Geçen hafta da detay olarak belirtmiştik. Kimsenin özel yaşantısı bizi ilgilendirmiyor. O yüzden kişilerin özel yaşantılarıyla bugüne kadar hiç ilgilenmedik. Bu anlamda bize ulaştırılan her türlü bilgi ve belgeyi elimizin tersiyle ittik. Toplumu ilgilendiren haberlerle daha da yoğunlaştık.

Ama bu sefer ki farklı.  Farklı kılan şeyse, o şahsiyetin Aksu Belediye Başkanı ile bir nevi haftanın 7 günü ortak bir şekilde hareket ediyor izlenimini vermesi. Her yerde kendisini Başkan Halil Şahin’in basın danışmanı olarak tanıtması. İletişime girdiği iş adamlarından danışman adıyla tahsilatlar yapması. Kafasına göre tehditler savurması. Geçmiş dönemde Aksu Belediyesi bazı meclis üyelerini tehdit etmesi, bunun yanı sıra Aksu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Remzi Sadi’yle ilgili bir dosya ele geçirdiği ve bunu da Sadi’ye karşı koz olarak kullanarak tehdit ettiği birçok kişi tarafından ileri sürülür.

Yine bu şahsiyetten rahatsız olanlar, rahatsızlıklarını bire bir Başkan Halil Şahin’e ilettiler. Bunların içerisinde geçmiş dönem AK Partili bazı meclis üyeleri mevcut. Yine bir keresinde bir iş adamı, aynı şahsiyetin Başkan Halil Şahin’in adını kullanarak kendisini tehdit ettiğini Başkan Halil Şahin’e, eski Başkan Yardımcısı Ahmet Aydoğmuş ve mevcut Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in bulunduğu ortamda iletir. Ama başkanın bu şikayete yaklaşımı ise akıl alır türden değil.

Başkan Şahin, adını kullanarak iş adamına tehditler savuran şahsiyeti, iş adamının da hazır olduğu anda makamına çağırarak hesap sorması ve sonrası da gerekli yargı sürecini başlatması gerekirken, İş adamına “Yoksa senin bir korkun mu var?” şeklinde sarf ettiği söylemin, elle tutulur bir yanı olamaz.

Hatta iş adamının tehdit edildiği, Aksu Belediye Meclis üyeleri Yaşar Sözen, İbrahim Köseoğlu, önceki dönem meclis üyesi Ercan Ak ile AK Parti eski İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin tarafından bilinen bir olay. İş adamı Başkan Halil Şahin’le yaptığı görüşme sonrası, bu kişilerle kendi mekanında bir görüşme yaparak, karşı karşıya kaldığı tehdit olayını bu kişilere de anlatır. 

Sonrası Kültür Merkezi yapılmak istenen alanı bir firmaya peşkeş çekme hesapları. Bununla ilgili otel lobisinde oluşturulan pazarlık masaları. Bu pazarlıklara tepki koyan AK Partili bazı meclis üyeleri.  Buna benzer birçok şeyi sıralayabiliriz. İşte bunların tümü AK Parti İl’de rahatsızlıklar vermiş olmalı ki, hem AK Parti eski İl Başkanı Rıza Sümer ile mevcut İl Başkanı İbrahim Taş, bu konularla ilgili defalarca Başkan Halil Şahin ile görüşmeler yapmış, bu durumun hem kendisine, hem de partiye zarar verdiğini ifade etmişlerdir. Ama her seferinde bu uyarılar Başkan Halil Şahin tarafından kulak ardı edilmiştir.

İşte bundan dolayıdır ki, yönetim kadrosunun içerisinde kendisini gören, kent ile alınacak hayati kararlarda ayar vermeye çalışan ve başkan Halil Şahin’den aldığı güçle de her türlü çirkinliklere bulaşan biriyle ilgili, elimize ulaştırılan bilginin bir haber değeri vardı.

Çünkü ulaşılan belgede, geylerden tutunda traverstilerle yapılan görüşmeler, grup hikayeleri ve önemlisi bir kadının hem kandırılması ve hem de tehdit şantajlara maruz kalması. Bunun yanı sıra aynı kadının aynı kişi tarafından vücudunun çeşitli yerleri morartılana kadar darp edilmesi. Ve mağdur kadının korkudan dolayı gidip suç duyurusunda bulunamaması.

Tüm buna rağmen, isim vermedik. Ama iğrenç kişiliği tanımlarken de, bu kişinin Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in adını kullanarak iş adamları ve geçmiş dönem meclis üyelerine gerçekleştirdiği tehditleri dile getirdik.

Yani başka bir değişle, koskoca bir anlatımda, bir tek isim geçiyordu. O da Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in adı.  

Bir taraftan nüfusu 80 bine dayanan bir ilçenin belediye başkanı, öbür taraftan yerine göre bir kanaat önderi pozisyonunda olan bir kişinin adının böyle bir kişiliğin anlatıldığı bir yazıda anlatılmasının elle tutulur bir yanının olması gerekiyor.

Bundan dolayıdır ki, Başkan Halil Şahin’den öncelikle, “Bu şahsiyet kimdir?” sorusunu sorup yanıtını almasını beklerdim.

Sonrası bir cevap verilmemesi halindeyse, bizlerle ilgili her türlü yasal süreci başlatmasını beklerdik.

Çünkü, deminde ifade ettiğim gibi ortada çok ciddi bir kişilik bozukluğu olan bir kişinin anlatıldığı yazıda,  o kişinin başkan Halil Şahin’in adını kullanarak tehdit ettiği ifade ediliyor. Yani bu ifade es geçiştirilecek cinsten bir söylem değil.

Ama maalesef şu ana kadar başkan Şahin’in bu anlamda attığı bir adım yok. Hala susması, haliyle akıllara birçok soruyu da beraberinde getiriyor. En önemlisi de, bugüne kadar yapılan telkinlere kulak tıkaması ve bugünde bu kadar ciddi bir iddia karşısında susması, “Acaba Başkan Şahin’de mi tehdit ediliyor?” sorusu.   

Not: Cuma günü Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin sosyal medya sayfasında şu şekilde bir paylaşımda bulundu.

 “Son günlerde vatandaşlarımızı arayıp telefonlarla şahsımın adını kullanarak belediyemiz adına para istediği ortaya çıkmıştır. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını durumu emniyet güçlerimize bildirmelerini önemle rica ederim”

Bu paylaşımla ilgili o kadar söylenecek çok şey var.

Ama sözü fazla uzatmayacağım. İki cümleyle anlatacağım.

Sayın Başkan

1-Hırsızı uzakta aramanıza gerek yok.

2-Size isim vererek şikayette bulunan İş adamının söylemeni dikkate alırsanız, zaten çorap söküğü gibi olay çözülür.

Tabi ki bu duyuruda gerçekten samimiyseniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.