Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Cuma günü makam odasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda geçmişin çalışmalarıyla ilgili kısa bir özet geçti. Tabi bu özetin içerisinde muhalefete de ince ince göndermelerde bulundu. Hizmet anlamında 2023 yılının dolu dolu geçeceğine de değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, göreve geldiği günden bu yana, ekip arkadaşlarıyla beraber yaptıkları çalışmaların neticesinde, Aksu’nun büyük bir değişime uğradığını, bunun yanı sıra kentin birçok bölgesin de mülkiyet sorununun çözümüyle beraber, hem vatandaşın rahata kavuştuğunu, hem de belediyenin büyük bir borç batağından kurtulduğuna vurgu yaptı.

Tabi bunları ifade ederken de, daha önceki toplantılarda da sarf ettiği, “Biz bunları yaparken, bir kesim muhalefet bizim çalışmalarımıza engel olmaya çalışıyor. Başarısız olmamız için çaba gösteriyorlar. Hizmet üretilmesin politikasını güdüyorlar” söylemini yineledi.

Daha sonra soru cevap kısmına geçildi. Bende Sayın Başkan’a 3 soru yönelttim.

Ama cevabını merakla beklediğim tek biri soru vardı. O da hizmete engel olan kişilerin kim olduğuydu.  Çünkü Başkan Şahin, sitemlerinde genel bir muhalefetten bahsetmiyordu. Bir kısım kişilerden bahsediyordu. Genel muhalefetten bahsetmiş olsa, zaten adres belli olurdu. Bende bu yüzden bu kişilerin kim olduğunu direk olarak sordum Sayın Şahin’e.

Diğer sorulara sırayla cevap veren Başkan Şahin, can alıcı cevap olan isimlere gelince şöyle dedi.

“Aksu’nun önünü açacak her projeye, Ramazan Özen ve Gökhan Kaplan hep karşı çıkmadı mı? Burada da karşı çıkmadı mı? En son belediyemize kazandırdığımız ve belediye adına tescillendirdiğimiz bir alanın 18 uygulamasına dava açıp, yeri iptal ettirmeye çalışıyorlarmış.  Bunun üstüne konuşacak ne var. Bir taraftan belediyemize kazandırdığımız bir alanın iptali için uğraşacaksınız, sonra bize de “belediyeyi zarara uğratıyorlar” diye ithamda bulunacaksınız. Geçmişte “Mevcut alanda belediyenin yeri yoktur.” diyorlardı, şimdiyse “Belediyeyi zarara uğratıyorlar.” diyorlar. Bunun ne kadarını dikkate almak lazım. Bunun neyini konuşacağız.”

Başkan Şahin’in eleştirdiği bir isim daha vardı. O da İsa Yıldırım idi.

Yıldırım’ım hala eski idareciliğini özlediğine dikkat çeken Şahin, “Herkesin evini yıktıran baba yiğitte aynı safta. Bir insanın ne konuştuğu, önü arkası, bunlara bakmadığın zaman, bunlar kendi dümen suyuyla bir şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Muhtarları dümen suyuna almaya çalışıyorlar, bizim hesap veremediğimiz işimiz yok. Adam her yaptığımız işten Cumhuriyet savcılığına şikâyetçi oluyor. Bunun üzerinden yıpratmaya çalışıyor, bürokratı yıpratmaya çalışıyor. Risk alamayan bürokratta vardı burada. Onların işine geliyor. Onlarla hareket etmeye çalışıyorlar. Belediyeye beş yılda bir sene gelen adam belediyenin ön kapısından içeri girmemiş doğru dürüst. Yangın merdiveninden girmiş belediyeye. Bunlara laf düşüyor hala. Herkes işine baksın. 5 seneyi dolu dolu geçirmemiz lazım. İnsan ömründe 5 sene büyük bir süre. Hesabını verecek şekilde burada oturmamız lazım. Yoksa biz de gece gündüz otel de yer içer gezerdik. Buralarda millete verdiğimiz sözü yerine getirmediğimizden ön kapıdan giremezdik onlar gibi, yangın merdiveninden girerdik. Telefona da hiç bakmazdık. Biz oraları geçtik. Onlar o günleri özleye dursunlar, biz işimize bakacağız” eleştirilerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.