Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, ilçemizin en gözde eğitim kurumu olan Aksu Fen Lisesi’ni ziyaret ederek Okul Müdürü Mustafa Köseoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Sayın Köseoğlu’na, okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde 90 oranında üniversitelerin en iyi bölümlerini kazanmalarının sırrını sorduk ve şu yanıtı aldık: “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bizim sırrımız burada. Eğitimdeki başarı, tesadüflere bırakılmayacak kadar önemlidir.”
TÜM yurtta olduğu gibi Aksu’da da yeni eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Öncelikle tüm öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasının bütün emekçilerine başarı dolu bir yıl diliyorum. İlçemizdeki 62 okulda 14 bine yakın öğrenci ve 1000 dolayında öğretmen, geçen hafta ilk ders zilinin çalmasıyla beraber sınıflara girdiler.


Aksu’daki tören Murtuna Gazi Ortaokulu ve İlkokulu’nda yapıldı. Öğrenci ve velilerin yanı sıra protokolün de katıldığı açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Gökçen, Aksu’nun eğitim alanındaki başarı grafiğinin her geçen yıl daha yükseklere çıktığını vurguladı. Biz de buna yakından tanık oluyoruz ve başta Sayın Müdürümüz Süleyman Gökçen olmak üzere, eğitim camiamızın bütün yönetici ve çalışanlarını yürekten kutluyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökçen, başarı grafiğindeki hızlı tırmanıştan söz etti ya, biz de, ilçemizin en gözde eğitim kurumu olan Aksu Fen Lisesi’ni ziyaret etmeyi görev bildik.
Aksu Köy Enstitüsü’nden Öğretmen Lisesi’ne, daha sonra da Aksu Fen Lisesi’ne uzanan tarihi bir atmosferde eğitim veren bu okulu ziyaret etmekten her zaman büyük bir heyecan duyduğumuzu öncelikle ifade edelim. Yine aynı heyecanla, Okul Müdür Mustafa Köseoğlu’nun karşısındayız. 17 yıllık eğitimci olan Mustafa Köseoğlu, bunun 11 yılını idareci olarak yaşadı. Hacette Üniversitesi’nin İngilizce Bölümü’nden mezun olan Köseoğlu, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.
Aksu Fen Lisesi’nde 550 öğrenci ve 42 öğretmen bulunduğunu anlatarak konuşmasına başlayan Köseoğlu’na bırakıyoruz şimdi sözü:
“Benim en çok mutlu olduğum olayı anımsatarak başlamak istiyorum. Ben, 1995 yılında Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun oldum. Yani, bu okulun öğrencisiyim. Lise yıllarımın geçtiği bir okulda idareci olarak görev yapmak muhteşem bir duygu ve ben mesaiye gelirken her sabah, bu duygularla okulumuzun kapısından giriyorum.


Bana eğitim hayatımın en güzel yıllarını armağan eden bu güzide liseye ve onun çok değerli öğrencilerine nasıl daha fazla hizmet edebilirim? Hep bunun heyecanı içindeyim. Tarihi bir atmosfer içinde eğitim hayatımızı sürdürüyoruz. Yalnızca Aksu’nun değil, tüm Antalya’nın en güzel köşelerinden birisidir bizim okulumuz. Aksu Fen Lisesi’nin konferans salonu, müzikhane, kütüphane ve eğitim müzesi tarihi binalardır ve koruma altındadır.
Okulumuza bu yıl 150 öğrenci aldık. Bunlar 470 TEOG puanı ve üstünde olan öğrencilerdir. Antalya’nın her kesiminden olduğu gibi, yurdumuzun diğer kentlerinden de okulumuzu kazanan öğrenciler oldu. Onları sevgiyle kucakladık ve hepsine ‘Hoşgeldiniz’ dedik. Okulumuzun üniversiteye yerleştirme oranı yüzde 90 dolayında bulunuyor. Kalan yüzde 10 ise kazabileceği halde tercih yapmayan öğrencilerdir. Özetle, mezun olan öğrencilerimizin tamamına hayallerindeki bölümleri kazanma şansı çok yüksek.

Eğitimdeki başarının tesadüflere bırakılmayacak kadar ciddi bir uğraş olduğu kanısındayız. Bundan dolayı, okul idaresi-öğretmenler-veliler olarak, bir aile disiplini altında çocuklarımıza çok yakın bir ilgi gösteriyoruz. Eğitim kalitesinin yanında AB ve TÜBİTAK projelerinde, sporda ve diğer sosyal faaliyetlerde iddialı bir okul olma özelliğimizi sürdürüyoruz. Son olarak şunu vurgulamak istiyorum: Okulumuza zaten çok donanımlı gelen öğrencilerimize en iyi eğitimi sunarak, onları hayata ve bir üst eğitime hazırlamak en büyük ilkemizdir.”

 Öğrencilere hoş sürpriz
“Haydi uçmaya hazır mısınız?” sloganı ile açılışını yapan Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, okulun ilk öğrencileri güzel bir sürprizle karşılandı. Okulun bahçesine getirilen 40-50 yaşındaki otomobiller, ilk ders zilinin heyecanıyla dolu öğrencilere neşeli dakikalar yaşattı.
İLÇEMİZİN gururu olan Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk ders yılının açılışı hoş sürprizlere sahne oldu. Okul Müdürü Haldun Çevik’in girişimleri ile bahçeye yerleştirilen 40-50 yaşındaki otomobiller, öğrenciler ve velilerin ilgi odağı oldu.
Okulun bahçesindeki 1966 ve 1973 model iki Volkswagen, 1967 model Pontiac, 1957 model Chevrolet, 1977 model Murat 131 otomobilleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Aksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, okula ilk yılında Uçak Alanı, Elektrik Elektronik ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında öğrenci alındığını belirterek, “Okulumuz; Uçak Elektroniği, Uçak Gövde Motor, Endüstriyel Bakım, Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde Dalı ve Otomotiv Boya Dalı bölümlerinde eğitim verecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.