Her hafta sosyal medya üzerinden yayın yaptığımız Güneyhaberci TV’deki Özgür Masa’nın bu haftaki konuğu Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin oldu. Küçük bir teknik arızanın yaşanmasından dolayı 15 dakika gecikmeli başlattığımız canlı yayında BBP’li İsmail Metin oldukça iddialı açıklamalara imza attı. Haliyle bu iddialı açıklamalar, uzun süre hafızalardan silinmeyecek cinsten. Peki, neydi bu açıklamalar?

Metin öncelikle, partisinin Cumhur İttifakının paydaşı olmasına rağmen, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, partisinin Aksu’da aday çıkaracağının altını ısrarla çizerek, “Adayımız nettir” dedi. 

Bunun üzerine, bu netliği biraz daha açmasını istedim. Çünkü ortada bir ittifak var. Genel Merkezler nezdinde alınan ortak kararlar var. Hatta partisinin Genel Başkanı Sayın Destici, 24 Haziran 2018 yılında geçekleşen Genel Seçimlerde, AK Parti kontenjanında listeye yazılmış ve böylece milletvekili olmuştu. Ayrıca önümüzde bir Genel Seçim var. Buradan çıkan sonuç, yerel seçimlerin de yol haritasını belirleyecek iken, Metin’in şimdiden yaptığı iddialı açıklamanın yanlış anlamlara neden olmaması için, netlik kısmını biraz daha açmasını haklı olarak istedim. 

Partisinin yerel de ittifak içerisinde olmadığının altını çizen Metin, “Bizler sadece Cumhur İttifakının bir üyesiyiz. Ama yerelde böyle bir şey söz konusu değil. Bundan dolayıdır ki, şunun altını çiziyorum,  bizim adaylığımız Aksu’da nettir” şeklinde cevap verdi. Yani Sayın Metin’in demesiyle, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde BBP Aksu’da kendi adayı ve kendi parti amblemiyle seçimlere katılacak. Gerçi daha 2 yıla yakın bir zaman süreci var. Siyaset arenasında bir günde bile, birçok şey değişirken, bu kadar uzun zaman diliminde nelerin değişip değişmeyeceğini de yine zaman gösterecek.

Metin’in bu kadar net ifadelerine rağmen, olabilecek bir olasılık olan,  Genel Seçimlerden sonra, Cumhur İttifakı’nda yerelde bir ittifak kararının çıkması ve Partisinin Genel Merkez Kurullarının bu karara uyma ihtimalini hatırlattım.  Metin bu hatırlatmaya, “Bilirsiniz bazen bir ihtimal doksan dokuzdan büyük olabiliyor. Sürekli kamuoyundan ve siyasi arkadaşlarımızdan da aynı şeyleri duyuyoruz. Ya yerel seçimde de AK Parti ile ittifak olursanız? Ancak şu durumda var, ya Ak Parti yerel seçimde Aksu’da bizimle ittifak olursa? Bu yüzden her iki açıdan da bakmak gerekir. Bunlar ihtimal dâhilinde olan olaylar” şeklinde oldukça iddialı bir cevap daha verdi.

Metin’in bu iddialı yanıtlarını, yayın esnasında hayretler içerisinde dinledim. Çünkü ortada, ittifakın 2 büyük paydaşı var. Bunun birisi AK Parti, diğeriyse MHP. Aynı zamanda ittifakın mevcut bir belediye başkanı var. O da AK Parti’den Sayın Halil Şahin. Bu kadar elle tutulur gerçekler ortadayken, ittifakın küçük üyesi olan BBP’nin, Aksu’da bu dengeleri değiştiriyor olabilme ihtimalinin olasılığını hiçbir matematik formülü kabul etmez. Ama matematikte her zaman ihtimallerin olma olasılığını bulunduğunu da göz ardı etmemek gerek. Gerçi bunların hepsinin en doğru cevabını zaman verecektir.

Gelelim başka bir konuya, yani eleştiriler kısmına.

BBP’li Metin yayında başta Aksu Belediye Meclisi’nin bazı üyeleriyle beraber, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Aksu İlçe teşkilatlarını başarısız olmakla suçladı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in halk nezdinde 2 kere seçilmesinden dolayı başarılı olduğunu da değinen Metin, Şahin’in de oldukça yorulduğunu dile getirdi. 

Aksu’nun yönetim kadrosunda vizyonu, bilgi birikimi olan genç aktif insanların olması gerektiğine de değinen BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, “Geçmişte birçok belediye başkanı adaylarımız oldu. Bunlar İsa Yıldırım, Ramazan Özen, Halil Şahin, Durmuş Ali Arslan. Bunların hepsini destekledik. Bu insanlara şans tanıdık ve başarılı olamadılar. Açıkçası tekrar siyaset kulislerinde olmalarını doğru bulmuyorum. Önümüzdeki süreçte Aksu’da yeni bir dönem başlıyor, bundan sonra genç ve dinamik arkadaşlar ile yürüyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Kentin yönetimine talip olan bazı kişilerin rant üzerinde hesaplarının olduğuna da dikkat çeken Metin, “Biri müteahhit. Seçildiğim de Aksu’da nasıl inşaat yaparım hesabı peşinde. Bir meclis üyesi var, Aksu’da yaşamıyor. Yani burada yaşamayan, burada oy kullanmayan meclis üyesi arkadaşlar var. Pekâlâ, siz bilgi ve birikim anlamında Aksu’ya herhangi bir katkıda bulunmayacaksanız, neden meclis üyeliği görevini üstleniyorsunuz. Öyleyse istifa edin. Bu işi çok daha iyi yapabilecek genç, vizyonu geniş olan, bilgi birikimi yüksek olan arkadaşlarımız var. Bırakın onlar yapsın. İYİ Partinin Aksu meclisinde 7 adet meclis üyesi var. Bence Aksu’ya katkı anlamında sadece bir tanesi çalışıyor”  eleştirisinde bulundu.

Bir saate yakın devam eden programda siyasi sorulara verilen cevapların kısa özeti bunlardan ibaret. Oldukça iddialı ve eleştiri dolu açıklamalara verilen cevapları da haliyle merakla bekliyoruz. Bakalım BBP’li Metin’in bu eleştirilerine ne cevaplar verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.