Yeşil ışık yanınca herkes ileri, tır geri gitti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sürücüsünün uyuduğu iddia edilen tomruk yüklü tırın geri geri gelerek arkasındaki otomobillere çarpması sonucu meydana gelen ve 6 aracın karıştığı zincirleme kazada şans eseri yaralanan olmadı. Güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıyan görüntülerde, tırın aniden geri gelmesi, diğer araçların panikle kaçmaya çalışması ve araçlara çarpması kayda girdi. Tırın çarptığı kadın sürücü, "Hem kornaya bastım, hem bas bas bağırdım ama duymadı" dedi.

31 Temmuz 2023 Pazartesi 13:08
Yeşil ışık yanınca herkes ileri, tır geri gitti

ANTALYA (İHA) -
Kaza; Alanya-Manavgat D-400 Karayolu'nda yaşandı. Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Yakup Alparslan’ın kullandığı 70 E 4198 plaka, 70 E 4199 dorse plakalı tomruk yüklü tır, Tekandız mevkiinde bulunan Doğançam ışıklı kavşağına yaklaştığı sırada, aniden geri geri gelmeye başlayıp arkasında bulunan Şahika Ünlü’nün kullandığı 07 VF 002 plakalı araca çarptı. Aracın tırdan kaçmak isterken arkasındaki araçlara çarpması sonucunda zincirleme kaza oldu. 6 aracın karıştığı zincirleme kazada büyük şans eseri yaralanan olmazken, kaza yapan araç sürücüleri ve çevredeki vatandaşlar tam anlamıyla bir faciadan dönüldüğünü, tır sürücünün kaza anında başını direksiyona koyarak uyuduğunu iddia etti.

"Bir taraftan kornaya bastım, diğer tarafından avazım çıktığı kadar bağırdım"
Tırın arkasında bulunan aracın sürücüsü Şahika Ünlü, ışıklara yaklaştıklarında sarı ışık yandığı için yavaşladıklarını belirterek, “Arkamızdaki araçlar da yavaşladı. Bu sırada önündeki tır aniden geri geri gelmeye başladı. Ben bir taraftan geri kaçmaya çalışıyor, arkam dolu olduğu için kornaya basıyor, bir taraftan da tır sürücüsüne sesimi duyurabilmek için bas bas bağırıyordum. Geldi bam diye benim aracıma çarptı. Bu sırada benim arkamda bulunan araçlarda kaçmak isterken birbirlerine çarptılar. Çok korktum” dedi.

Tır sürücüsünün uyuduğu iddiası
Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansırken, gerek araç sürücüleri gerekse yol kenarında bulunan iş yerinden yardıma gelen vatandaşlar, olay anında tır sürücüsünün kafasını direksiyona koyup uyuduğunu, bundan dolayı da kamyonu geri geri kaçırdığını iddia ettiler.
Güvenlik kamerası görüntülerinde; tırın gelip durması, kısa saniyeler sonrası geri geri gelmeye başlaması, diğer araç sürücülerinin paniklemesi, tırın arkasındaki araca çarpması, araçtaki 2 kadının araçtan indikten sonra tırın önüne doğru koşmaları, tır sürücüsünün bir süre sonra araçtan inmesi ve çarptığı aracın yanına gelmesi yer aldı.

Son Güncelleme: 01.08.2023 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.