Nitelikli dolandırıcılık operasyonu!

Antalya merkezli 5 ilde yapılan operasyonda nitelikli dolandırıcılık suçundan 23 şüpheli yakalandı. Şahısların 42 ayrı olayda toplam 4 milyon 200 bin TL maddi menfaat temin ettiği tespit edildi.

20 Aralık 2023 Çarşamba 10:48
Nitelikli dolandırıcılık operasyonu!

ANTALYA (İHA) -
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 'internet üzerinde sahte eskort-jigolo siteleri açmak', 'kamuda işe alma vaadinde bulunmak' ve 'kendilerini polis savcı, doktor ve banka görevlisi olarak tanıtmak' yollarıyla “nitelikli dolandırıcılık” eylemlerine iştirak eden kişilere yönelik operasyon düzenledi. Antalya merkezli İstanbul, İzmir, Bingöl ve Muğla illerinde şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 1 şüphelinin 8 yıl 10 ay hapis cezası ile aranmasının olduğu tespit edildi. Şahısların ev/iş/otel ve araçlarında yapılan aramalarda; 4 adet tabanca, 40 adet mermi, çok sayıda GSM hattı, şirket kaşeleri, ATM kartları ile şüphelilere ait telefon, sim kart ve laptop bilgisayarlara el konuldu. Yakalanan 23 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 15 şüpheli yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 8 şahıs tutuklandı.
Soruşturmada 42 ayrı olayda toplam 4 milyon 200 bin TL maddi menfaat temin edildiği tespit edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.