Kesme çiçek işleme tesisi alev alev yandı

Antalya'nın Kepez ilçesindeki kesme çiçek işleme tesisi ve deposu, çıkan yangında alev alev yanarak kullanılamaz hale geldi. Türkiye'nin önde gelen süs bitkisi ihracatçısı olan tesiste yaklaşık 30 milyonluk zararın oluştuğu bildirildi.

28 Temmuz 2023 Cuma 14:37
Kesme çiçek işleme tesisi alev alev yandı

ANTALYA (İHA) -
Saat 12.00 sırasında Kepez ilçesi Zeytinlik Mahallesi 7785 Sokak üzerindeki çiçek işleme tesisi ve deposundan henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İçerideki plastik ve kartonun çok olması nedeniyle alevler kısa sürede tüm işletmeyi sardı. Kentin farklı istasyonlarından gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Siyah dumanlar şehrin birçok yerinden görüldü. Yaklaşık 100 çalışan ise panikle dışarı çıktı. İtfaiye dört koldan yaptığı müdahaleyle yangını yaklaşık 1 saatte kontrol altına aldı. İşletmenin kenarındaki alüminyum panolar iş makinesi ile açılıp, içerideki alevlere müdahale edildi. Çalışanlar ise itfaiye ekiplerinin çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yönetim bölümüne bazı işçiler yüzlerimi tişörtleriyle kapatıp içeri girmeye çalıştı. Merdivenli iki itfaiye ekibi havadan da soğutma çalışması yaptı. İşletmenin ortaklarından Mustafa Dokuyucu ise büyük üzüntü yaşadı.
İsmail Yılmaz, burası bizi üyemizin kesme çiçek yapan bir işletme olduğunu belirterek, “Bugün arkada soğuk hava depolarında motordan çıkan bir arızadan dolayı yangın oldu. İdari binaya da yangın sıçradı. İşletmenin elektrik aksamından çıkan bir yangın. Tahminim 30 milyona yakın bir zararı var. Ülkenin en çok ihracat yapan süs bitkileri firmasıydı. 100’ün üzerinde çalışanı vardı. Yangın başladığından çalışanlar dışı çıkma zamanı olsun. Yaralanma yok” dedi.

Son Güncelleme: 28.07.2023 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.