Boğulma tehlikesi geçiren gencin başında ilk yardım tartışması

Antalya Konyaaltı Plajı’nda akşam denize giren bir genç boğulma tehlikesi yaşadı. Vatandaşlar tarafından kurtarılan gence ilk yardım da yine çevredekilerden geldi. Nefes almakta güçlük çeken gencin boğazına parmak sokulup yuttuğu suyun çıkarılması konusunda tartışma yaşandı.

13 Temmuz 2023 Perşembe 10:43
Boğulma tehlikesi geçiren gencin başında ilk yardım tartışması

ANTALYA (İHA) -
Dün akşam Konyaaltı Sahili’nde Alparslan Efe Eren isimli genç denize girdi. Boğulma tehlikesi yaşayan genci fark edenler, denize girerek genci kıyıya çıkardı. Oldukça su yuttuğu değerlendirilen gence kıyıda yine vatandaşlar tarafından ilk yardımda bulunuldu. Nefes almakta güçlük çeken gencin başındakilerden iki kişi, ilk yardım konusunda fikir ayrılığına düştü. Vatandaşlardan biri boğazına parmak sokulup suyun çıkartılmasına yardım edilmesi gerektiğini savunurken, bir diğeri ise bunun yanlış bir yöntem olduğu uyarısında bulundu. Kısa süren tartışma sonucu gencin boğazına parmak sokulup yuttuğu su çıkartılmaya çalışıldı. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu genç, tedavi edilmek üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.