Begüm Aksoy - İbrahim Sönmez
ANTALYA (İHA) -
Yangın, saat 02.00 sıralarında Aksu ilçesi Atatürk Mahallesi 6. Sokak üzerindeki meyve-sebze paketleme fabrikasında meydana geldi. Paketlemede kullanılan karton ve plastik ambalajların bulunduğu depo kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler kısa sürede büyüdü. Fabrika içerisinde görevli bir personelin dumanları fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda ekip ile belediyeye ait su tankerleri sevk edildi.
Çatı çöktü, yangın 3 saatte kontrol altına alındı
İtfaiye ekipleri yangının bitişik işyerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ederken, alevler nedeniyle bir işyerinin çatısı çöktü. Yaklaşık üç saat süren müdahale sonunda yangın kontrol altına alındı. Ancak itfaiye ekipleri ve Kepez Belediyesi'ne bağlı iş makinelerinin soğutma ve kaldırma çalışmaları sabah saatlerinde de devam etti.
Sabah saatlerinde fabrikanın içinden alınan görüntülerde; yanan kasalar, sebzeler, iş makineleri ve çöken çatı bölümü dikkat çekti. Ekipler vinçlerle yanan ekipmanları kaldırdı.

"Can kaybı yok, olan mala oldu"
İhlas Haber Ajansı'na konuşan arazi sahibi Mehmet Aslan şunları söyledi: "Yangın gece 2 gibi çıktı, nedeni net belli değil. İtfaiye raporunu bekliyoruz. Şükür can kaybı yok, olan mala oldu. 10-15 milyon TL belki daha fazla bir maddi kayıp var, şu an net değil. Burada yurt içi ihracat yapılıyor." Yangının çıkış nedeni ile ilgili itfaiye ve polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor.


