Bu yazımda çok özel biri var. İşini sanat icra eder gibi tutkuyla yapıyor.
Antalya'da tanınan özel biri; Dr. Onur ÖZEL, Diş Hekimi.
Diş ağrısı çeken bilir(!) Antalya'da çok başarılı diş klinikleri var hatta sağlık turizmi için de ideal ortamda klinikler mevcut.
"Dt. Dr. Onur Özel" Yardımcı hekimleriyle cerrahi müdahalelere kadar her aşamada hastasına çözümler üretebilen donanımlı bir klinik. Antalya'nın Özel'i dedim fakat instagram vs.den incelerseniz yurt dışından birçok ülkeden hasta profillerini görmek mümkün.
Bu kliniği özel ve vazgeçilmez kılan, diğer kliniklerden ayıran en önemli nokta ise Dr. Onur Özel; dikkatleri çeken, özel biri. Popülaritesi yüksek, çünkü işini çok profesyonel yapıyor. Bunu çok rahat ifade edebiliyorum çünkü tedavim için görüştüğüm üçüncü doktordu. O kadar da zor beklentilerim yoktu fakat güven çok önemli. Hele de çok korkuyorsanız. Daha önce de yaşadığınız olumsuz tecrübeleriniz varsa o kadar emek, zaman sonunda mutsuz olduysanız artık çok seçici oluyorsunuz. Çok önemli; bakımlı, temiz, güzel ve sağlıklı dişler. Asla ihmal edilmemesi gerekiyor, sonra bedeli çok acı oluyor. Hep ihmal edip son çare ilk bulduğunuz yere gittiyseniz her zaman sonuç iyi olmaya biliyor. Herkesin emeğine saygım var fakat günümüzde işine sanat katan biri varsa çok değerli oluyor. Paylaşmadan, anlatmadan, fark etmeden öyle gidemiyorsunuz.



Dr. Onur Özeli yazmamda önemli iki faktör var.
Birincisi gerçekten işine çok değer katması, sanatçı gibi değil, bir sanatçı olması.
İkinci nedenim ise benim dişlerimin cerrahi müdahale gerektiren, ciddi sorunlar yaşamam. Eğer bu işlerden anlayan biri Dr. Özel'i ısrarla önermeseydi şuan çok acı çekiyor olacağımdı çünkü daha önce görüştüğüm klinik en son yapılabilecek tedaviyi ilk cerrahi müdahalede yapacaktı. Köklerde kist olan dişleri çektiğinde kemik tozuyla onarıp, implant vida takılacaktı. Ve her şey ilk cerrahi müdahalede halledilecekti (5implant). Ben de çok aceleci biri olduğum için biran önce olsun bitsin diye, işin detayını da bilmediğimden kabul edecektim. Dr. Onur Bey'e bu detayı anlatmadan sadece sordum benim durumundaki bir hastaya ilk cerrahi müdahalede neden kemik tozuyla onarma ve implant vida önerme diniz? Sayın Özel: " Kemik içerisindeki kistlerden dolayı kemik kalitesi düşük ve operasyon için riskli olacaktı. Diş çekim bölgelerine koyduğumuz kollajen desteği ile yeni kemik oluşmasını bekliyoruz." bu şekilde ifade etti. Şimdi anlıyorsunuz değil mi? Bu yazımı özel kılan Dr. Onur Özel'in hastasının mutluluğunun, sağlığının paradan kıymetli olduğunu hissettirmesi ve hastasına karşı ciddi bir sorumluluk duyması.



İlk defa kliniğine gittiğiniz de yaşayacaklarınızı anlatmaya çalışıcam: -tam ifade etmek yetersiz kalacak, yaşamak gerekiyor- (!)
Arabanızı park ettiniz ilk dikkat ettiğiniz tabelası oluyor "ÖZEL DENTİST" kliniğin dekorasyonunun bir parçası olduğunu anlıyorsunuz, açtığınız bahçe kapısının. Peyzaj yapılmış, şık düzenlemelerle ayrılmış yoldan kırmızı halıda yürür gibi süzülüp kliniğin kapısında duruyorsunuz; otomatik kapı açılıyor ve resepsiyonda güler yüzlü iki hanımefendi karşılıyor sizi. Her yer çok hijyen, galoşlarınızı giymek için rahat koltuğa bırakıyorsunuz kendinizi. Bekleme salonunda led ekran var duvarda tablo yerine gerçek manzaranın akışını izliyorsunuz her 3 saniyede bir değişen dijital ekranda bir bakıyorsunuz yemyeşil bir vadidesiniz, bir bakıyorsunuz şelalenin akışına karışmış stresiniz, rahatlıyor sununuz. Güzel bir Hanım efendi size eşlik ediyor ve Dr. Onur Bey'le tanışıyorsunuz. Muayeneden önce kibar, saygılı bir ifadeyle nasıl olduğunuzu öğrenmeye çalışıyor; sorununuzu siz anlatırken doktorunuzun tavrı, enerjisi zaten bu tedavi için doğru yerde olduğunuzu düşündürüyor. Muayene aşamasından önce güven başlamış oluyor. Eğer uzun saatler sürecek bir tedaviniz varsa bu ilk karşılaşma belirliyor aslında gidişatı.
Muayeneden sonra film, gerekiyorsa tomografi sorunlu dişleri tespit edip, tedavi aşamalarını belirleyip size uygun randevu saatlerini de ayarlamış bir şekilde görüşme talep ediyor.



Bir sunumu var, tedavi aşamalarını, neler yaşayacağınızı bir anlatması var; olağanüstü. Hastayı muayene, röntgen, tomografi ihtiyaç duyduğu alanda önce iyice anlıyor tedavi şeklini belirleyip hastaya bu tedavinin aşamalarını neler yaşayacağını detaylı bir şekilde anlatıyor. Başlangıç, bitiş aşamasına kadar bütün detayları sunuyor. Öyle donanımlı, birikimli ve anlatımı çok akıcı, başarılı.
Sorununuzun ne olduğunu ve tedavinizin nasıl ilerleyeceğini kullandığı materyallerle üç boyutlu görsellerle anlatıyor. Olayın çok dışında olan dahi neredeyse hazırlık okumuş gibi bilgi sahibi oluyor. DR. ÖZEL, benim tedavi aşamalarımı anlatırken sanki kendimi görüyorum. Katalog çekimleri yapmış, metnimi hazırlamış dersime çok iyi çalışmış bir şekilde sunum yapıyorum. İşine değer katan insanları seviyorum...
Öyle çok güven veriyor ve siz artık hiç tereddüt etmeden o koltuğa uzanıyorsunuz. Manzaranız ise portakal ağaçları oluyor hastanın rahatı, huzuru için her şey planlanmış durumda. Üstelik eli de çok hafif. Benim gibi acı eşiği düşük biri bile hiç kıpırdamadan, bir ah demeden saatlerce o koltukta kalabiliyor! Üstelik çok rahat bir koltuk ağzınızı sürekli açık bırakma durumu olmasa bahçeye bakarken uyuyabilirsiniz. Bahçe de öyle uzak bir manzara değil, koltuğunuz zaten bahçede gibi; öylesine huzurlu, sesiz bir ortam. Sadece hafif klasik müzik var. İster içinizden şarkı söyleyin, ister şiir yazın yada gününüzü planlayın o kadar rahat ve emin bir yerde hissedersiniz. Ben öyle yaptım... Hassas dokunuşlarla diş etlerim dikilirken yere kadar sarkmış dalda henüz olgunlaşmamış portakallara arada gözüm takıldı... İçimden geçen mısraları; sabahın ilk ışıklarına rengini katan sanatçı bir bakışın manzarasına iliştire bilirim, kim bilir?
Bu konforu başka hiçbir klinikte yaşamanız mümkün değil.

Eğer bir kaç aşamalı tedavi gerekiyorsa ve uzun bir zaman sürecek bir durumda stresli olduğunuzu anlayıp size Türk kahvesi ikramı da çok hatırı kalır bir davranış. Hastasıyla profesyonel bir bağ kuruyor ve sizin daha zinde ve rahat olmanızı sağlıyor. Tedavi sırasında size sürekli bilgi akışı var örneğin" bu iğne anestezi için biraz acıtabilir, merak etmeyin hemen geçecek veya bu gördüğünüz biraz titreşim yapabilir kısa sürecek rahat olun" gibi. Siz de bu durumda ani şoklar yaşamıyorsunuz.

Klinik ise mimarisi, tasarımıyla çok estetik çözümler sunulmuş bir dekorasyona sahip; kurumsal bir kimlik kazandırılmış modern ve şık!
Dişleriniz de zirkonyum vs. Bir kaplama değişiklik düşünüyorsanız diyebilirim ki en güzel gülüş sizin olacak! Net söylüyorum estetik kısmında da diğer tedaviler gibi çok hassas. Yüzünüze, dudak şeklinize göre, mimikleriniz dahi düşünülerek en doğru tasarımı sunuyor ve karakteristik bir estetik uygulaması yapıyor. Bu alanda da çok profesyonel öyle cep telefonuyla öncesi, sonrası fotoğraf da çekmiyor bunun için klinikte fotoğraf stüdyosu dahi var. Siz sadece dişlerinizin fotoğrafı çekilirken kendinizi ünlü bir markanın yüzü gibi hissedebiliyorsunuz (!) Gülüşünüze estetik çözüm getirilmesi gerçekten harikulade bir duygu bu aşamada alınan ölçümler vs.ler sizi hiç yormuyor bütün bu emeklerin sonunda gülüşünüz en ince detayına kadar titizlikle tasarlanmış oluyor. Sonuç: mutlu bir şekilde ayrılmanız oluyor ve artık benim doktorum unvanını vermiş oluyorsunuz.



Doktor ÖZEL, bir sanatçı, çünkü: mesleğini titizlikle, emekle, şık dokunuşlarla icra ediyor.
Öyle aylarda sürmüyor tedaviniz. Planlı, programlı zaman yönetimini çok iyi yapıyor. Siz yeter ki randevu saatiniz de, söz verdiğiniz anda orda olun. Daha mutlu, daha güzel ve estetik bir gülüşle yeni hayatınıza merhaba diyeceksiniz. Güvenin bana Dr. Onur Özel, alanında gerçekten profesyonel ve özel biri.

İçtenlikle diye bilirim ki, öyle uzun uzun yazmadım. Yaşadığım olay herkesin başına gelebilecek ciddi bir operasyondu. Alternatifi bol bir coğrafyada neden en iyisini seçmeyelim ki? Ve ben sayın Dr. Özel'i en kısa ve öz cümlelerle anlattım.

En mutlu, en güzel gülüşler sizinle olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.