Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2015-02-09 11:43:14

Aksu'nun yeniden doğuşu...

Hilal KARA

09 Şubat 2015, 11:43

Aksu yeniden yapılandırılıyor. Bildiğimiz inşaat alanına dönüştü. Bir taraftan Karayollarının üst geçit çalışmaları, bir taraftan Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları diğer taraftan Aksu Belediyesinin ilçenin tamamına yönelik çalışmaları. Evlere şenlik bir Aksu.

Aksu’da geçen seneye kadar neredeyse yaprak kıpırdamıyordu, kaderine terk edilmiş zavallı bir görünüme sahipti.
Sanki kimse onunla ilgilenmiyor, kimse onun için mücadele etmiyor gibiydi. Şimdi her yerde ayrı bir çalışma ayrı bir operasyon.

Aksu yeniden yaşama dönüyor. Aksu’nun yeniden doğuşuna hazır mısınız?

Belki Antalya’nın en güzel ilçesi olamayacak ama doğru planlamayla en yaşanılabilir ilçelerinden biri olacağından eminim.

Bu arada sağlık merkezinin acil servisi de hizmet vermeye başladı. Artık 24 saat acil servisten sağlık hizmeti alabilecek Aksu’da yaşayanlar. Saat 17.00 den sonra sağlık hizmeti vermeye çalışan eczane çalışanları da nefes almış olacak.
Yakın zamanda sağlık merkezinin diğer birimleri de hizmet vermeye başlıyor.

İnşaat ve imar çalışmaları tamamlanmaya devam etsin, kültür ve sanat etkinlikleri de kısa zamanda Aksulularla buluşacak.

Birkaç ay içerisinde Aksu Belediyesinin Fen İşleri Atölyesi düzenli bir yere taşınıyor. Mevcut yer, Belediye tarafından Kültür Merkezi olarak yapılandırılacak.

Tabi her güzelliğin birden fazla sıkıntısı oluyor. Yollar, ara sokaklar, kısa süreliğine trafiğe kapanmış durumda, haliyle esnaf bu durumdan zarar göreceğini düşünse de bütün bu gelişmeler esnafın daha güzel daha rahat ortamlarda iş yapmasının önünü açacağından sadece biraz sabır göstermesi gerekiyor.

Tarımın, ticaretin, turizmin ve tarihin iç içe olduğu bir ilçenin, sağlam ve yüzyıllık planlarla ‘AKSU’ olacağından eminiz. Keyifli, yaşam dolu bir Aksu, umarım yapılan çalışmalarla ülkemizin yeniden yapılandırılan ilçelerine de örnek olur.

Saygılarımla,
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.