Bu yazıyı hastane odasında yazıyorum. Kızımın daha önceden günü belirlenmiş bir ameliyattan çıkışını bekliyoruz. Her ne kadar hayati olmasa da yine de ameliyat, sonuçta narkoz alacak.

    Ama  şartlar böyle olsa da, aklım, kalbim deprem bölgesinde. Yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar dilerim. Umudumuzu tüketmedik, hâlâ enkazın altından canlı kurtarılacak canlarımız olduğuna, onların bir an önce kurtarılacağına olan inancımızı korumak istiyoruz. Bu duygularla umudumuzun, dualarımızın, alkışlarımızın ve yeri geldiğinde eleştirilerimizin duyulmasını istiyoruz.

     Ben bir sınıf öğretmeni, eğitimciyim. Eğitimin en basit tanımı, istendik davranış değişikliği yaratmaktır. Bunun için de çeşitli yöntemler uygularsınız. Bana göre bu yöntemlerden en etkili olanlardan biri, olumlu pekiştireçtir. Yani olumlu davranışların takdir edilmesi. Öğrenci velilerimize de yeri geldikçe bunu anlatmaya çalışırız. Bu olumsuz davranışları görmezden gelmemiz, sesimizi çıkarmamamız, eleştirmememiz gerektiği anlamı taşımaz. Ama bizler toplum olarak olumsuz davranışlarda şahin kesilir, olumlu davranışlarda pek sesimizi çıkarmaz, bir teşekkür etmeyi bile beceremeyiz.

    Bu gün yaşadığımız felaket hepimizin yüreğini yaktı, kalbimiz adeta bir mengenenin arasında, sıkıldıkça sıkılıyor. Hepimizin ortak dileği, duası, elimizden geldiğince çabası bu felaketin yaralarının bir an önce sarılması yönündedir.

     Elbette bu çerçevede hakeden alkışlanacak, eksiği yanlışı olan da eleştirilecek, eleştiriler ne kadar acı da olsa, eleştirilen konuda varsa eksikler, hatalar giderilmeye çalışılacaktır. Bana  göre doğru olan da budur. Eleştirileri yasaklarla, parmak sallayarak, korkutmaya çalışarak susturmaya çalışmamak gerek. Zira eleştiri olmazsa, herkes şakşakçınız olursa yaptğınız yanlışları fark edip düzeltmeniz mümkün değildir.

     Ben de varını yoğunu ortaya koyan, canını dişine takıp insanüstü çaba harcayan Yüce  Milletimizi canı gönülden alkışlıyor, sorumluluğu ve görevi olanları birbirine saldırmadan, eleştirilerden ders alarak görevini yapmaya davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.