Malum, toplum olarak 2 yıldan bu yana tüm dünyayı saran Covid-19 virüsüyle karşı karşıyayız. Bu hastalık birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Toplum olarak psikolojik travmalar yaşadık ve halada yaşıyoruz. Ekonomik krizlerle karşı karşıya geldik. Kimimiz hafif, kimimiz de çok ağır atlattı. Yani sözün özü bu illet, hem dünyaya, hem de ülkemize çok ağır faturalar ödetti.

Tüm bu olumsuzlukların içerisin de, neyse ki sevindirici haberlerde geliyor. Artık, ‘Aşılamadan mıdır?” bilinmez, bazı uzmanlar bu virüsün tüm ölümcül varyantları atlattığı ve bundan sonraki varyantların bundan sonra daha fazla ölümcül olamayacağı ve önümüzde ki senenin sonuna kadar, bu virüsün bir gribal enfeksiyondan öteye geçmeyeceği seklinde açıklamaları var. Umarım bu sonuca bir an evvel ulaşır, toplum olarak rahat bir nefes alırız.

Peki, gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Aksu’da ki koronavirüs istatistiği ne?

Günlük pozitif vaka sayısı 10 ile 20 arasında değişirken, bugüne kadar yapılan aşı sayıları 57 bin 793’e ulaştığı ifade ediliyor. Vatandaşlar,  Aile Sağlığı Merkezleri’nde randevu almadan da aşı yaptırabiliyor. Okullara gezici ekiplerin gitmesiyle birlikte 12 yaş ve üzeri çocuklarda da aşılanma oranın da ivme kazandığına dikkat çekiliyor.

Aksu’muz da aşılama oranının %82.73’ü aştığı ifade edilirken, birinci doz yapılan aşı sayısının 28 bin 552, ikinci doz aşı sayısının 23 bin 389 ve üçüncü doz aşı sayısının 5 bin 533 olduğu ifade ediliyor. Bu tablo sonucunda Aksu’da hastalığın giderek düşmesine neden olduğu ve aşılamanın artmasıyla birlikte daha da azalacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra yeni eğitim ve öğretim yılının başlanmasından bu yana okullarda karantina sürecini gerektirecek bir olumsuzluğun yaşanmadığı da ifade edilenler arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.