Bir yılı daha geride bıraktık. 2023 yılının ilk haftasında, 2022 yılında gazete sayfalarımıza yansıyanları sizler için derledik.

Ocak

Tarih 21 Ocak

2022 yılının ilk haftasında gazetemizin manşetine yansıyan haber Şehit Ömer Halisdemir Mesire Alanı’nın ihale tarihi oldu.  Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, alanın ihale tarihini 21 Ocak olarak açıkladı. Mevcut Alan daha 2021 yılının Aralık ayında  ihale edilmesi düşünülmüş ancak hazırlanan şartnamede bir kaç eksikliğin bulunmasından dolayı ertelenmişti.

Erol Danacı son yolculuğuna uğurlandı.

Aksu Belediyesinin personellerinden Erol Danacı elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Erol Danacı Belediye önünde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye personelleri ve ailesi katıldı.  

Kaliforniya Biberinde baklava Türk Mutfağında

Meksika, Güney Amerika ve Asya mutfaklarının gözdesi olan Kaliforniya Biberi Türk Mutfağında yerini almaya başladı. Ülke üretiminin yüzde 95’ini karşılayan Aksu’da üretilen Kaliforniya Biberi, Türk mutfağında yer edinemediğinden dolayı tamamı ihraç ediliyor. Ancak Mutfak Şefi Halil Gökmen, Kaliforniya biberinde 35 çeşit yemek yaptıklarının altını çizerek, “ En ilginci baklava oldu. Biberli baklava olur mu derseniz, biz yaptık oldu” şeklinde açıklamalarında bulundu.

Aksu için varız

Aksu Belediyesi’nin yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Halil Şahin, meclis toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün’ün de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’ya hizmet için var olduklarını ifade etti.

Cami inşaatında her şey şeffaf

Aksu Müftüsü Ahmet Bayar, inşaat çalışmaları hızla devam eden Aksu Merkez Camisi’yle ilgili ortaya atılan iddialara ince mesajlarla yanıt verdi. Suyu bulandırmaya çalışanların olduğunu ifade eden Müftü Bayar, “Her şeyimiz kayıt altında. Müftülük olarak biz bu işin koordinatörüyüz” dedi.

Bir yandan zirai don nöbeti, bir yandan fırsatçılar

Hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle seralarda soba yakarak ürettikleri ürünü korumaya çalışan üreticiler, bir taraftan girdi maliyetlerinden dert yanarken, öte yandan sobalarda yanan don ve kömürün fırsatçılar tarafından fahiş fiyatla satılmasına tepki gösterdi. 

Şubat

Başkan Şahin’den ince ince göndermeler

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin muhalefete ince ince göndermelerde bulundu. Şahin, Kentin kronikleşen sorunlarını çözdük. Bölgenin rantına rant kattık. Kentin menfaatleri doğrultusunda çalıştık en önemlisiyse biz bunları yaparken halkı sokağa dökmedik” açıklamalarında bulundu.

Bağımsızlar ne düşünüyor?

2019 yerel seçimlerinde DSP’den Kemer Belediye Başkanı seçilen Necati Topaloğlu’nun CHP’den yana karar kılmasıyla beraber gözler Aksu’da Bağımsız Belediye Meclis üyelerine çevrildi. Mehmet Akif Ordu ve Mustafa Poyraz 2019 yerel seçimlerinde DSP’den Belediye Meclis üyesi seçilmişlerdi.

Şahin’in Ankara görüşmeleri

Aksu Belediye başkanı Halil Şahin Ankara ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Antalya Milletvekilleri olmak üzere, birçok bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Şahin, Kemerağzı – Kundu Turizm Bölgesiyle ilgili yapılan planların yeniden gözden geçirilerek düzenlemeler yapıldığını ve askıya çıktığını ifade etti. Şahin, Pınarlı Bölgesi’ndeki planlamanın da sonuna gelindiği söyledi

BBP’li İsmail Metin meclis üyelerini eleştirdi

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in çalışmalarını taktir ederken, meclis üyelerine de sert eleştirilerde bulundu. Muhalefet cenahının, -Çamur at izi kalsın- mantığıyla siyaset yaptığını ileri süren Metin, “Aksu insanının aklıyla alay etmeyin. Seçmen bunları affetmez” dedi.

Mart

 Savaşın tarıma yansıması

Antalya Sebze ve Meyve Toptancı Hali Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Rusya Ukrayna arasındaki savaş durumunun tarım sektörünü olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Yılmaz, böyle giderse fiyatlar dibi bulur. Maliyetler kurtarmaz” açıklamalarında bulundu.

Yıldız’dan samimiyetsizlik vurgusu

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, bazı siyasilerin sosyal medya üzerinden paylaştıkları ve birliktelik içeren fotoğraflara dikkat çekerek, “ Bu paylaşımları samimi bulmuyorum. 2024’e kadar bu karelerden eser kalmaz. Siyasetin kanunu bu, kimse kimseyi kandırmasın. Kimin ne olacağını bilemezsin. Siyasette bir günde çok şey değişir. Biz bunu yaşadık” dedi.

Büyükşehir Belediyesine rayiç bedel tepkisi

Aksu’nun Güzelyurt Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesinin parsellerinin metre karesine 2 bin 700 TL rayiç bedel konulduğunu ileri sürerek duruma isyan etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bu fiyatlarla yerlerimiz tapusunu almamız imkansız” diyerek, biçilen bedelin aşağıya çekilmesini ve uzun vadede taksitlendirmesini istediler

Milletin duasını almalısın

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Belediyesi’nin Altıntaş ve Güzelyurt’ta vatandaşın kullanımında olan parsellerle ilgili uyguladığı ve bölge, insanının tepkisiyle karşılaşan, 2 bin 700 ve 3 bin TL gibi rayiç bedellerden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimin, samimiyetsizlikle suçladı. Şahin, “Buralarla ilgili bir işlem yapacaksan en azında dualarını alarak yap” dedi

Nisan

6 ay içerisinde teslim edilecek

Güzelyurt Mesire ihalesi gerçekleştirildi. Mevcut alan, MBM Enerji inşaat Turizm Emlak Petrol Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş ‘ye, yıllık 1 milyon 300 bin TL artı KDV kira bedeliyle verildi. Alandaki çalışmaların 6 ay içerisinde biteceği ifade edildi.

Mağdurlar Büyükşehir’de

Yüksek rayiç bedel sorunuyla karşı karşıya kalan Güzelyurt Mahallesi sakinleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne giderek seslerini duyurmaya çalıştı. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcı Cansel Çevikol ile toplantı yapan mahalle sakinleri kendilerine çözüm vaadinde bulunulduğunu söyledi.

EXPO 2016 yeniden gündemde

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, EXPO 2016 alanının tekrar kente kazandırılması için çalışmaların yapılacağının altını çizdi. Köse, “Çok güzel bir iş yapıldı. Maalesef sürdürülebilir olmadı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek için bir dizi çalışmalar yapılacak. EXPO bizim için bir yara” dedi.

Bakan Kirişçi tarım emekçileriyle

Tarım ve Orman Balanı Vahit Kirişçi, Aksu’nun Yurtpınar Mahallesinde tarım emekçileriyle bir araya geldi. Sarı çizme giyerek seraya giren Bakan Kirişçi, üreticilerle beraber domates ve biber topladı.

Mayıs

Mesire alanına ilk kazma vuruluyor.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı Mesire Alanı’nın yüklenici firmaya yer tesliminin yapılacağını duyurdu. Yer tesliminin Orman Bölge Müdürlüğü’yle beraber gerçekleştirileceğinin ifade eden Başkan Şahin, “Aksu’muza güzel bir kazandıracağız. 4-5 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak” açıklamalarında bulundu.

Aksu’dan çıkıyor, Avrupa’ya ihraç ediliyor

Tamamen yurtdışına ihraç edilen Kaliforniya Biberi’nin yüzde 95’i Aksu’dan üretiliyor. Sezonda 7 bin 500 dekar alanda üretimi yapılan Kaliforniya Biberi’nde 35 bin ton ürünün elde edildiği ifade edildi.

İcraatlarını anlattı algılara cevap verdi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Güneyhaberci TV’nin konuğu oldu. Özgür Masa Programına katılan Şahin, hem yaptığı hizmetleri anlattı, hem de sert eleştirilerde bulundu. Aksu’daki muhalefetin yaptığı siyasetin iş yaptırmama üzerine kurulu olduğunu ifade eden Şahin,  “Halkla bütünleşmemiş ve halkın istediği hizmetleri yapmamış olsaydık, kimse bizimle uğraşmazdı. Nerde Aksu’nun önünü açacak projeler ortaya koysak, hemen akabinde muhalif bir duruş sergileniyor” diye konuştu.

Yumurtadan çıkmış civciv değilim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, siyasi partilerin önünde bir genel seçim takvimi var. Şimdiden genel seçimleri konuşmak yanlış olur” dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’la olan yakınlığından dolayı bazı kesimler tarafından eleştirildiğini ifade eden Arslan, “Ben yumurtadan çıkmış civciv değilim” dedi.

Haziran

Yetki iadesi eli kulağında

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş ilgili yetki devrinin iadesinde son aşamaya gelindiğini ifade etti. Şahin, “ Çözüm noktasında birçok skorunu geride bıraktık. Bunlardan biride yetki devrinin iadesi. Bölge ile ilgili ruhsat ve iskan yetkisinin bize geçmesine ramak kaldı” açıklamalarında bulundu.

Nevzat Akçan: Kentin yönetimine talibim

İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akçan, siyasetin temiz yapılabileceğini millete göstermek için yönetime talip olduğunu dile getirdi.

Birçok ismi BBP çatısında siyaset yapmaya davet etti

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, muhalefet çanağında bulunan birçok isme, BBP çatısı altında siyaset yapmaya davet etti. Metin, “Buyurup gelsinler BBP çatısında siyaset yapalım” dedi

Amaç sorunlardan arınmış bir kent

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci,  Merkezi Hükümet ve Aksu Belediyesi olarak, kentin kangren olmuş sorunlarını çözmek için birçok özveriyi ortaya koyduklarını dile getirdi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş başkanlığında, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le beraber sık sık Ankara’yla temas halinde olduklarını ifade eden Cebeci, “Amaç vatandaşlarımızın sorunlardan arınmış bir kentte yaşamasıdır”

Başladığım işi yarım bırakmam

İYİ Parti Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ramazan Özen, “Başladığım hiçbir işi yarım bırakmam, buradan hedeflerimle ilgili sonuç çıkarabilirsiniz” diyerek 2024 yılı yerel Seçimlerinde Aksu Belediye Başkan adaylığı düşüncesinin olduğunun mesajını verdi. 

Temmuz

Geçmişin algılarını kırdık

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, partisinin geçmişte halka çok farklı tanıtıldığının altını çizerek,  “Gelinen süreçte bu algıları kırdık. Çalışmalarımızla ve halka dokunuşlarımızla, iyi ve kötü günde yanlarında olarak partimize Aksu’da kimlik kazandırdık” dedi.

Tarım üreticisi bu sezon memnun

Tarım sezonunun değerlendirmesini yapan Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz,  üretecinin 2022 yılından memnun kaldığını ifade etti. Yılmaz, “ Bu yıl maliyetlerimiz yüksek olmasına rağmen üretici memnun. Bir taraftan yeni ihracat kapılarının açılması, bir taraftan da turizm sektörünün canlanması Antalya’yı kurtardı” açıklamalarında bulundu

Ağustos

AK Partili Köse 2023’ün önemine değindi

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Partinin 2023 Genel seçimlerinde birinci parti çıkacağına dikkat çekerek, “Seçim bizim elimizde. Bu konuda teşkilatlarımıza çok iş düşüyor. Vatandaşlara dokunuşlar yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Sosyal Belediyecilikte başarılıyız

Geçmişten kaynaklı olarak Aksu’nun çok büyük sorunlar çektiğini ifade eden MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, Cumhur İttifakının Ak Partili Belediye Başkanı Halil Şahin’in bu sorunları çözme anlamında özveriyle çalıştığını dile getirdi. Belediye Başkanı Halil Şahin’in makam kapısının herkese açık olduğunu söyleyen Bilge, “Halkımız kapıdan girer sorununu dile getirir, sorununu çözer öyle çıkar” dedi.

Eylül

Verdiğiniz sözü tutun

Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 2019 yerel seçimleri öncesi kendilerine, -Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim taktirde, Kemerağzı ve Kundu Turizm Bölgesi’ni Venedik yapacağım- diye söz verdiğini ifade ederek, “Lütfen bu sözünüze sahip çıkın. Kundumuzu Venedik gibi görmek istiyoruz”

Başkanlık ağlama duvarı değil

AK Parti Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Grup Sözcüsü olan Ali Çetin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenerek, “Başkanlık ağlama duvarı değil, ağlamayı bırak ta hizmet üret” dedi.

Ekim 2022

Yılın başpehlivanı Aksu’da belirlenecek

Pandemiden kaynaklı 2 yıl aradan sonra, bu pazar “Geleneksel Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri” güreş severlerle buluşacak. Güreş öncesi cumartesi akşamı, ses sanatçısı Ümmü Erbil ile Mustafa Yıldızdoğan, Aksu güreş sahasında verecekleri konserlerle Aksuluları coşturacak. Aksu Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Selvi, “Aksulular bu hafta cumartesi ve pazar çifte bayram yaşayacak” dedi.

Aksu’nun başpehlivanı Ali Gürbüz

2 yıl ara verilen ve Aksu Belediyesi tarafından bu sene 7.’si düzenlenen geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Güreş ağalığı ihalesini ise iş adamı Şahin Harun Kırbıyık kazandı. Güreşlerden bir gece önce Mustafa Yıldızdoğan ve Ümmü Erbil sahneye çıkarak Aksululara unutulmaz bir akşam yaşattı.

İYİ Parti ve CHP’den asfalt borçlanmasına ret

Aksu Belediye Meclisi’nde; İYİ Parti, CHP ve bağımsız belediye meclis üyeleri, deforme olmuş ve imar planından dolayı açılan yeni yolların asfalt ihtiyacının giderilmesi için talep edilen borçlanmaya ret yönünde oy kullandı. Asfalt talebi AK Parti, MHP ve DSP grubunun oylarıyla kabul edildi.

Muhalefete “Dönme Dolap” Göndermesi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu yararına olan çalışmalara, muhalefetin engel olduğunu ileri sürdü. Muhalefete merhum şair Abdurrahman Karakoç’un “Beden ölür çürür, cana bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan ve hakikatten yana bakın siz” dizeleri ile göndermede bulunan Şahin, “Yani hizmetimize engel olan siyasi tipler için, bu dörtlük yeterince irdelendiği zaman her şeyi anlatıyor. Her ne kadar çalışmalarımıza engel olmaya çalışsalar da, başaramadılar ve başaramayacaklar” açıklamalarında bulundu.

Delege seçimlerinde gergin saatler

İYİ Parti Aksu İlçe Delege seçimleri tüzük usulsüzlüğünden dolayı iptal edildi. İptal kararının ardından gergin saatler yaşandı. Tarafları karşı karşıya getiren karardan sonra, Antalya’dan sorumlu komisyon üyesi Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, delege seçimlerinin 6 Kasım Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Kasım 2022

Artık bizimde bir hırsızımız var

Tüzük usulsüzlüğünden dolayı daha önce iptal edilen İYİ Parti Aksu Delege seçimleri, tekrar yapıldı. Gergin bir atmosferde başlayan seçimler, sandıkların açılmasıyla yerini tartışmalara bıraktı. Oy sayımında usulsüzlüklerin yapıldığını ileri süren partililer, yaşananlara oldukça sert tepki gösterirken, tartışmalara zaman zaman çevik kuvvet polisi müdahale etti. Mevcut yönetime tepkili olan bazı partililer, “Artık bizimde bir hırsızımız var söyleminde bulundular”.

Bu lobide kimler var?

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, partisinin İl Teşkilatı merkezli, Antalya Büyükşehir Belediyesi ayaklı bir lobiyle mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Tam 3 yıldır Aksu İlçe Teşkilatı olarak bu lobiyle mücadele ediyoruz. Sürekli teşkilatımız baskı altında. Başarısız gösterilmesi için çaba içinde olan arkadaşlarımız var” dedi. Bal’ın bu açıklaması haliyle akıllara, “Bu lobinin içerisinde kimler var” sorusunu getirdi.

İYİ Partili Akşener’in Erdoğan ısrarı

31 Ocak 2023’te İl Kongresi’ni yapmayı düşünen İYİ Parti’de, İl Başkanı olması için MHP kökenli iş insanı Abdullah Erdoğan’ın ikna edilmeye çalışıldığı ifade ediliyor. Parti kulislerine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Abdullah Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yemekte bir araya geldikleri konuşuluyor.

Pınarlı’da sıra tapuda

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yoğun bir mücadele sonucu Pınarlı’daki mülkiyet sorununun çözüldüğünün altını çizerek, “Çalışmalarımız bitti. Tapu verme aşamasına geldik. Oluşturacağımız fiyatlar belirleme komisyonunun belirleyeceği bedel doğrultusunda vatandaşlarımızın tapularını vereceğiz” dedi.

Aralık 2022

Tarımı konuştuk

Aralık ayının ilk haftasında Güney Haberci TV’de tarım konuşuldu. Girdi maliyetlerinin yüksekliği, üreticilerin yaşadığı sorunların tartışıldığı programda, ayrıca Aksu Üreteciler Birliği Başkanı Turan Şahin’in sosyal medyada gündeme getirdiği, “Böyle giderse haller kapansın” söyleminin perde arkası ele alındı.

Alınan önlemler etkili oldu

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, daha önceki dönemlerde kış aylarında yağışların Aksu’da felaketlere yol açtığının altını çizerek, “Aldığımız önlemler etkili oldu, olası bir felaketi engelledi. Şu ana kadar olumsuz bir olayla karşılaşmadık” dedi.

Aksu MHP’den Mersin çıkarması

MHP Aksu İlçe Teşkilatı, Mersin’e çıkarma yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023’e doğru: Aday belli, karar net” temalı açık hava toplantıları kapsamında Mersin’de düzenlediği mitinge, Antalya İl Teşkilatı, Antalya genelinde 100 otobüsle katılırken Aksu’dan da 3 otobüs katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.