Her yerel seçim sürecinde parti kulisleri hareketlenir. Aday adaylığı anlamında başvurular yapılır. Merak edilen ise adayın kim olacağı? Bununla ilgili birçok tahmin ortaya atılır. Bu tahminlerin tutması için ittifakların nasıl bir yol izleyeceği de önemli bir etken. Yani, ittifakların devam edip etmeyeceğinin cevabı ortaya çıkması lazım. Şu an Millet İttifakı’nda kapıların kapalı olduğu gözükse de, siyaset bu son dakika da birçok şey değişebilir.

Bundan dolayıdır ki, bende ittifakların devam etmemesi halinde, ortaya çıkacak tabloyla ilgili bir tahminde bulunacağım. Ama öncesi ortalıkta kimlerin isimleri dolaşıyor, onu irdeleyelim.

Öncelikle AK Parti’den başlayalım. Bilindiği üzere Aksu’nun Belediye Başkanı Halil Şahin AK Partili. Bundan dolayıdır ki Sayın Şahin öncelikli adaylardan biri. Kendisi de her platformda kendisine görev verilmesi halinde 3’üncü dönem belediye başkanlığını düşündüğünü ifade ediyor. Gelelim belediye başkanlığını düşünen başka bir isme, o da şu an Aksu Belediye Başkan Vekili olan Emin Bal. Sayın Bal’da 2009 yerel seçimlerinden bu yana aday olma hayaliyle tutuşan, 2009- 2014- 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmuş, ancak hedefine bir türlü ulaşamamış bir isim. Gelinen süreçte 2019 yerel seçimlerinde Sayın Şahin’in listesinde meclis üyesi seçildi. Bu dönemde bir ışık görürse AK Parti’den aday adayı olacağını düşünüyorum. Zaten kulislerde böyle konuşuluyor. AK Parti’den başka bir isim olan Başkan Yardımcısı Celil Gökçen’in aday adayı olmayı düşündüğü ifade ediliyor.

Cumhur İttifakının ortağı olan MHP’de ise, şu an 3 ismin aday adaylığı düşüncesi olduğu ifade ediliyor. Bunlardan biri MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Kemal Kara. Sayın Kara, 2019 yerel seçimlerinde de aday olma düşüncesi olanlardandı. Hatta bu sürecin oluşması için birkaç kez Ankara’da MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmişti. Ancak yerel seçimlerde de ittifakın devam etmesinden dolayı, ittifak adayı Sayın Şahin gösterilmiş ve bundan dolayıdır ki, hedefine ulaşamamıştı. Kulislerde konuşulan 2’inci bir isimse yine MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Turan Alma. Sayın Alma’da 2019 yerel seçimleri öncesi kamuoyuna aday adaylığını resmi olarak deklare etmişti. Hatta bu anlamda çalışmalar yapmıştı.  MHP’de aday adayı olmayı düşünen ve kulislerde ismi zikredilen diğer bir isimse Dr. Mehmet Şekeroğlu. Sayın Şekeroğlu Kepez Devlet Hastanesi’nde Üroloji uzmanı olarak görev yapmakta.

Cumhur ittifakında gelişmeler bu şekilde yaşanırken, gelelim Millet İttifakında kulislere yansıyan tabloya. İttifakın büyük partisi CHP’de, kulislerde şimdilik 3 ismin adı konuşuluyor. Bunlardan biri mevcut İlçe Başkanı Kenan Yıldız. Sayın Yıldız’ın 2019 yerel seçimlerinde de böyle bir niyetinin olduğunu bilenlerdenim. Ancak o günkü konjektör uygun olmadığı için geri adım atmıştı. 2’inci bir isim ise Yusuf Kumbul. Sayın Kumbul, 2014 ile 2019 yılları arası CHP Aksu Belediye Meclis Üyesi olarak Aksu Belediye Meclisi’nde yer almıştı. 2019 yerel seçimlerinde ise İttifakın adayı Durmuş Ali Arslan’ın listesinde kontenjan meclis üyesi olarak yazılmış, Sayın Arslan seçilmediğinden dolayı, oda meclis üyesi olarak seçilememişti. Gelelim diğer 3’üncü isme. O’da Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım. Sayın Yıldırım’ın Pınarlı’da AK Parti’yle başlayan Belde Belediye Başkanlığı’nda sırayla CHP ve sonra MHP’ye geçmişti. 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanı seçilen Sayın Yıldırım, 2014 yerel seçimlerine 3 yıl kala seçildiği parti olan MHP’den istifa etmiş, uzun süre bağımsız olarak belediye başkanlığı görevini yürütmüştü. Daha sonra 2014 yerel seçimlerinde BBP’den, 2019 yerel seçimlerindeyse DSP’den Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememişti.

Gelelim Millet İttifakının diğer partisi İYİ Partiye. Burada oldukça fazla isimler konuşuluyor. Bunlar sırayla, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Durmuş Ali Arslan, İYİ Parti Meclis Üyeleri Toptancı Hal esnaflarından Nevzat Akcan, 2014 yerel seçimlerinde MHP’de Aksu Belediye Başkan Adayı Ramazan Özen ile Gökhan Kaplan. Diğer isimler ise Eğitimci Fatma Yıldız, İYi Parti İlçe yöneticilerinden Abdurrahman Tütüşoğlu. En son olarak Deniz Karataş’ın adı geçiyor. Sayın Karataş 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmuş, orada umduğunu bulamayan Karataş, akabinde istifa etmişti.   

Evet, şu an konuşulan isimler bunlar. İleri ki zamanlarda muhakkak ki farklı isimlerde gündeme gelecektir. Bu isimlerin bazıları her ne kadar Belediye Başkan aday adaylığı için adım atıyor gibi gözükse de, meclis üyeliğine de razı geleceklerdir.

Şimdi bu detaylardan sonra gelelim tahminime. Bana göre AK Parti’nin adayı, mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’den başkası değil. CHP’de ise İsa Yıldırım’ın gösterilmesi güçlü bir ihtimal olarak gözüküyor. İYİ Parti de ki isimse o da bana göre Nevzat Akcan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.