Yazımın başlığı sizi yanıltmasın. İYİ Parti ve CHP Aksu’da erken seçim havasında derken, haklı olarak bu erken havasının genel seçim havası olduğunu zannediyorsunuz. Ama öyle değil. Bu erken hava, bir yerel seçim havası.

Bilindiği üzere, öncelikle önümüzde bir genel seçim takvimi mevcut.  Büyük olasılıkla genel seçimler zamanın da yapılacak. 2023 yılının Haziran’ında. Bu demek oluyor ki, nerden bakarsanız bakın, daha 1,5 yıllık bir zaman dilimi var. 2024 yılının Mart’ındaysa yerel seçimler yapılacak.  Yani, nerdeyse 2.5 yıl sonra. Bu süreler siyasette uzun bir zaman dilimi. Her an her şey değişebilir. Bu gerçek ortadayken, şimdiden yerel seçim havasına girmenin ne derece doğru bir karar olacağı da tartışmaya açık. Ayrıca yapılacak olan genel seçim, yerel seçimin de yol haritasını belirleyecek. 

Çünkü alınan sonuçlar karşısında, ittifakların nasıl bir yol izleyeceği, ittifakların devam etmesi halinde siyasi literatüre giren yeni partilerin, nasıl adım atacakları ve taleplerinin ne olacağı, yine ittifakların devam etmesi halinde, masada ki pazarlıkların nasıl bir hal alacağı, şeklindeki soruların cevabı, genel seçimlerden sonra şekillenecek. Belki de genel seçim ittifakları, yerel seçimlerde olmayacak. “Her parti kendi adayını gösterecek” şeklinde bir kararda alınabilir. Olur mu? Olur.  Bundan dolayıdır ki, ittifakların ve partilerin alacağı oy oranları 2024 yerel seçimlerin yol haritasını belirleyecek. Şimdi den kesin bir şey söylemenin yanlış olacağı kanısındayım.

İYİ Parti ve CHP’de yarış

Bu gerçekler ortadayken, hem İYİ Parti’de, hem de CHP’de şimdiden, adeta aday bolluğu var.  Geçtiğimiz aylarda İsa Yıldırım CHP’den aday adayı olduğu kesin bir dille kamuoyuna deklare etmişti. Akabinde CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız’la yaptığım bir söyleşi de artık İlçe Başkanlığı düşünmediğinin altını çizerek, partisinden farklı görevler beklediğini ifade etmişti. Ancak CHP kulislerinde Yıldız’ın Belediye Başkan adaylığı için el altından çalışma yaptığı da konuşulanlar arasında. Yine CHP’nin eski Aksu Belde Belediye Başkanı Mehmet Cirit’inde bu anlamda çalışmalar içeresinde olduğu, CHP kulislerinde ifade ediliyor.

İYİ Parti’de ki isimler daha fazla. İYİ Parti Meclis Üyesi, aynı zamanda üretici ve komisyoncu Nevzat Akçan bu isimlerin başında geliyor. Çünkü Akçan, her platformda yerel seçimlerde aday adayı olacağını açık bir şekilde dile getiriyor. Bu anlamda vatandaşlarla dirsek temasında. Gönlündeki aslanı açık bir şekilde dile getiren diğer 3 isim ise, İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen,  2019 yerel seçimlerde Millet İttifakı’nda aday olan ve şimdi de Büyükşehir Genel Sekreter yardımcılarından Durmuş Ali Arslan ile yine 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olan ve seçimlerden kısa bir süre sonra İYİ Parti’ye geçen Deniz Karataş.  Hatta Karataş’ın zaman zaman İYİ Parti Genel Merkezi’yle de dirsek temasına girdiği paylaştığı fotoğraf karelerine yansıyor. Bu isimler açık bir şekilde düşüncelerini dile getirenler. Bunların yanı sıra parti kulislerinde konuşulan bir isim daha var, o da İYİ Parti Meclis Üyesi Gökhan Kaplan.  Yani şimdiden yerel seçimlere 2,5 yıl kala, 2 partiden sekiz isim bu yönde çalışma yapmakta. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.