Beş yıl sonra bambaşka bir Aksuyla buluşacağız.

Şuan nüfusu 80 bine yakın Aksu’da, 5 yıl sonra 350 bine yakın nüfus yaşayacak gibi gözüküyor…

Şantiye alanına dönen Altıntaş bölgesinde binalar hızla yükseliyor. 80 bin konut inşa ediliyor. Bu sadece Altıntaş Mahallesi için geçerli sayılar. Diğer mahallelerde sessiz sedasız devam eden inşaatlar var.

Öyle ki şu an Aksu’da 3 milyon TL’ye de daire bulabilirsiniz, bir milyon dolara villa da.

Bütçeniz hangisine yeterse artık.

İstanbul’a ait ‘Taşı toprağı altın’ sözü artık Antalya ve özellikle de Aksu için geçerli hale geldi.

Bir metre kare yerler, milyon rakamlarla ifade ediliyor artık!

Sonuç itibariyle 5 yıl sonra cehresi, çevresi değişmiş, nüfusu 350- 400 binlere ulaşmış bir Aksuyla tanışacağız.

Umarım bu hengamenin içinde tarım arazilerine dokunulmaz.

Bu kadar değişiklik ve dışardan gelen nüfus haliyle siyasi dengeleri de biraz etkileyecek.

Siyasete atılmayı planlayan gençler, bugünden tezi yok kolları sıvasınlar. Bir an önce eğitimlerini tamamlasınlar, siyasi kariyerlerinin ilk adımlarını atsınlar. Çünkü gelecekte söz onların…

Yani geleneksel yapı yerini modern ve demokratik yapıya bırakacak.

Gözüken bu!

Sürecin buraya gelmesinde hiç şüphesiz mevcut yönetimin büyük payı var. Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin’i de göz ardı etmemek gerekir. Sayın Şahin, 5 yıl boyunca ortaya koyduğu özverili bir çalışma sonucu, yılların kanayan yarası olan Altıntaş’ın bir taraftan mülkiyet sorununu çözerken, bir taraftan da bölgenin rantına değer kattı. Bunun yanı sıra yine mülkiyet sorunu çözülen Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy mahalleleri. Bu bölgelerinde imarlaşmasıyla beraber artacak nüfus sayısı.  

Bundan dolayı, bu yerel seçim, Aksu’nun son geleneksel seçimi gibi duruyor.

Bu seçimi kazanan Başkan hem gelişen hem de gelişmekte olan bölgeyi harmanlayıp yönetim şeklini ona göre planlaması gerekiyor diye düşünüyorum. Tecrübeli bir başkan ile bunun en iyi şekilde başarılacağını umut ediyor Halk.

Bir devir Aksu’da kapanıyor.

Aksu’ya köy denildi, kasaba denildi ve sona gelindi artık burası büyük bir ilçe.

Hem de çok avantajlı bir ilçe; yüzölçümü olarak büyük, geniş tarım alanlarına sahip, en lüks otellere ve en güzel kumsalına sahip bir deniz, Perge Antik Kentine sahip, tabi ki hemen yanı başında bulunan uluslararası havalimanı…

Daha ne olsun! 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.