AK Parti 9 Kasım’da belediye başkan aday adaylığı sürecini başlattı, bu süre 22 Kasım tarihinde bitti.  Ancak kamu kurum kuruluşlarında çalışan bireyler için 1 Aralık’a kadar bir zaman dilimi mevcut.

Cumhur ittifakının diğer bileşeni MHP’de ise 13 Kasım’da başlatılan süreç, 15 Aralık’a kadar devam edecek. Hal böyle olunca merak edilen ise bu süre zarfında Aksu Belediye Başkan aday adaylığı için kaç kişinin başvuru yaptığı. İşte bu soruya yanıt bulabilmek için her iki partinin yani MHP ve AK Parti’nin Aksu İlçe başkanlarıyla bir görüşme yaptım.

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır; AK Parti Meclis Üyesi Celil Gökçen, AK Parti Meclis Üyesi Emin Bal, Avukat Durmuş Kaan Şahin ve Avukat Musa Akış'ın Başvuru yaptığını ifade etti.  Malum Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin ise mevcut belediye başkanı olmasından dolayı, doğal aday adayı. Yani herhangi bir başvuru yapmasına gerek yok.

AK Parti’de ki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, gelelim MHP’ye. İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün’le gerçekleştirdiğim görüşme de, şu ana kadar her hangi başvurunun olmadığının altını çizdi. Oradaki sürecin sonlanmasına 1 aya yakın zaman dilimi var. O süre zarfında çok şeyler değişebilir. Şu an için kulislerde birkaç kişinin adı geçiyor. Bunlardan bir MHP Aksu Belediye Meclis Üyeleri Kemal Kara ve Turan Alma ile beraber, Kepez Devlet Hastanesi doktorlarından Mehmet Şekeroğlu. Süreç neyi getirir, götürür onu da zaman gösterecek. Bekleyip göreceğiz.

Millet ittifakı, CHP ve İYİ Parti’de ki  gelişmelerle ilgili her hangi bir resmi süreç başlamadığından dolayı oradaki gelişmeleri önünüzdeki günlerde dile getireceğim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.