Son 15 gündür Aksu’daki siyasi gelişmelere tanık oldukça, “Sen neymişsin be Aksu” diye haykırıyorum. Önce millet ittifakı masasında krize neden oldu. CHP’nin Parti Meclis kararıyla açıkladığı Aksu adayını, ortaya atılan kulis haberiyle geri çektiği ifade edildi. Bu haber haliyle CHP Aksu İlçe Örgütü’nde krize neden oldu. İlçe Başkanı Kenan Yıldız, İsa Yıldırımla beraber Ankara’ya iki kere gitti. Net bir sonuç almadan geri döndüler. Şimdiyse önümüzdeki Çarşamba gününü bekliyorlar. Resmi açıklama sonrası bir yol haritası çizecekleri bekleniyor.

Millet ittifakında gelişmeler yaşanırken, kulislerdeyse Cumhur İttifakının bileşenleri olan AK Parti ve MHP’de defterlerin kapandığı masada ortak bir şekilde hazırlanan raporların Genel başkanların onayına sunulacağı konuşuluyordu. Hatta bir taraftan kulislerde Alanya Serik ve Aksu’nun MHP’ye bırakıldığı ifade edilirken, bir taraftan da bu kulis haberlerini doğrulayacak haberler yaygın medyada paylaşılmıştı.

Bununla beraber 24 Ocak Perşembe günü MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ülke genelinde aday gösterdiği İl ve İlçe Belediye başkan adaylarıyla ilgili Ankara’da tanıtım toplantısı yapacağı, buradaki şemada MHP’nin Antalya’da aday çıkaracağı ilçelerin nereler olacağının ortaya çıkacağı ifade ediliyordu. Daha da olmadı, net tablonun 27 Ocak’ta Antalya’ya gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’nın aday tanıtım toplantısında ortaya çıkacağı konuşuluyordu. Bizlerde bunu beklerken, kapandı gözüken defterin tekrar açıldığını masanın Aksu çıkmazıyla karşı karşıya kaldığı bilgisi kulislere düştü.

Ayrıca bu çıkmazın Antalya’nın Finike, Kemer, Korkuteli ilçelerine yansımasına neden olduğu ifade edildi. Çıkmazın aşılması için 21 Ocak Pazartesi, yani bugün tekrar bir araya gelmesi beklenen masanın bileşenlerinin nihai kararı verecekleri vurgulandı.

Peki, kapandı gözüken süreç tekrar neden açıldı? İşte bu haklı soruya da yine parti kulislerinde şu yorum getiriliyor.

Hani başta da belirtmiştik, önceki kulis bilgilerine göre, Alanya Serik ve Aksu MHP’ye bırakılmıştı. Bu bilgiler doğrultusunda teyakkuza geçen Serik AK Parti İlçe teşkilatı ile kamuoyu, gerek AK Parti İl başkanlığına, gerek AK Parti Genel Merkezi’yle yaptığı görüşmeler doğrultusunda baskılar oluşturur. Bu baskılar sonuç verir. Tekrar ittifak masasının bileşenleri geçen hafta bir araya gelir. Görüşmelerde Serik İlçesiyle ilgili mutabakat sağlanır. Yani AK Parti kurmaylarının dediği olur. Bu sefer Aksu gündeme gelir, AK Parti kurmayları Aksu’yu talep eder. Bu durum MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye iletilir. Devlet Bey kurmaylarına, bu pazarlık karşısında 2014 yerel seçimlerinde kazandıkları İlçe belediyeleri olan Kemer, Korkuteli ve Finike’nin masaya yatırılmasını önerir. Kulislerde konuşulan gelişmeler şimdilik bunlarla sınırlı. Yani işin özü, şifre 24 veya 27 Ocak’ta Liderlerin yapacağı açıklamalarda çözülecek.       

NOT:

Gazete sayfaları matbaaya gönderilirken elimize ulaşan bir son dakika kulis bilgisine göre; Kemer ve Korkuteli’nin MHP Belediye Başkan Adaylarına tebliğ edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.