Aksulu gençlerin sporda ki başarısı gün geçtikçe artarak devam ediyor. Son zamanlarda ülke çapında müsabakalara katılan gençlerimiz, ödüllerle ve madalyalarla dönüyorlar.

Kulüplerin çalışmalarını bizde yakından takip ediyoruz ve son yıllarda hem kurs sayılarında ki artış hemde çocukların, gençlerin ve en önemlisi ailelerin ilgisinden dolayı Aksu "spor" konusunda büyük yol aldı.

Aileler kız ve erkek çocuklarını gönül rahatlığıyla bu kurslara gönderebiliyor. Önceden güreş ve futbolla sınırlı kalan kurslara, kız çocuklarımız katılım sağlayamazken, şimdi bir çok branşta açılan kurslardan kızlarımızda yapabilecekleri spor dalını seçebiliyor.

Yapılan başarılı çalışmalar, sonuçlarını da veriyor. İl genelinde yapılan müsabakaları başarıyla tamamlayan gençler, Aksu'nun ismini artık ülke çapında duyurmaya başladılar. Bu başarı katlanarak büyüyecek, Avrupa ve Dünya müsabakalarına kadar varacak diye düşünüyorum.

Kulüp başkanı, İlçe Gençlik Spor  Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve antrenörler ciddi ve öz verili  çalışmalarla çocukları ve gençleri hazırlayarak başarıdan başarıya koşuyorlar. İmkanlar arttıkça başarıları da katlayarak devam edecek.

Son zamanlarda elde edilen başarıları bizde buradan bir kez daha hatırlatmak istedik. Bunlardan ilki, Aksu Belediyespor kulübü sporcusu Can Kuzay Bursa'da yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde büyük orta boyunda ikinci olarak ilçemizi temsil etmiş ve hem Aksu'ya hemde kulübüne kupa ve madalya kazandırmıştı. Kendisini canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 Yine geçen hafta Kocaeli'nde düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasın da Aksu Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Durali Kağan Demir ilk kez ringe çıkarak, Genç Erkek 60 KG K-1 STYL de Türkiye 2'cisi oldu. İlçeye Kupa ve madalya  kazandıran bu gencimizi ve ekibindeki bütün genç sporcu kardeşlerimizi kutluyoruz.

Çocukların başarısı bunlarla sınırlı değil tabi Topallı mahallemizde bulunan Şehit Yüksel Kılınç Ortaokulu öğrencileri voleybol da büyük başarı göstererek Türkiye ikincisi olarak tamamlamıştı ve okuluna 2.'ilk kupasını kazandırdılar.

İnanıyoruz ki daha fazla imkanlar tanınınca daha fazla çalışma alanı oluşturulduğun da bu gençlerimiz bir sonra ki sene Türkiye Birincisi olarak ilçelerini, kulüplerini ve okullarını gururlandıracaklarını düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.