Dünyaya açılan pencere diyoruz Aksu’ya.

Yok böyle bir ilçe diyoruz!

Uluslararası havalimanını, sahil şeridini, lüks otellerini, bereketli tarımını ve elbette bir zamanlar Pamfilya bölgesinin en önemli metropol şehri Perge’yi bağrında bulunduran Aksu’nun, adım adım yürümesi yetmiyor, artık koşması ve dünyada aynı özelliklere sahip kentlerle aynı seviyeye gelmesi gerekiyor.

Burada herkese görev düşüyor. Öncelikle bu ilçede yaşayan; her yetişkin, her öğrenci, her çalışan, iş insanları ve siyasiler bu ilçenin gücünün farkında olmalılar. Burada yatan altın madenini birlikte çıkarıp birlikte kazanmayı hedeflemeliler.

Sen ben kavgalarını bir kenara bırakarak yol alınmalı diye düşünüyorum. Burada kurulacak güç birliği bu ilçenin geleceğine yapılacak en önemli yatırım olacağı kanaatindeyim.

Geleneksel yapısını koruyarak; teknolojiye, bilimsel çalışmalara, ekonomik kalkınmalarla bir an önce tanışması gerekiyor ilçemizin. Burada çalışmaya, üretmeye talip çok fazla genç var. Her gün Aksu’ya öğrenim görmek için gelen yüzlerce gencimizi tam olarak burada tutmanın yolları bir an önce bulunmalı diye düşünüyorum.

Şimdiye kadar emek veren, ilçeye ivme kazandıran başkan ve ekiplerine Aksu halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Aksu’nun önünü açan, yol veren, elini rahatlatan her türlü başarılı işe imzasını ve yüreğini bırakan Aksu’nun değerli başkanları onlar. Bu saatten sonra gelecek başkanın kalıpların dışına çıkarak Aksu’yu modern bir ilçeye dönüştürme hedefinin olması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü Aksu halkı, gençliği tam da bu noktada tam da yaşadığımız bu yüzyılda ilçeye çağ atlatacak başkanı için sandığa gidecek!   

Seçim sürecin de çalışmaları takip etmeye çalışan, özelikle gençlerle gerçekleştirdiğim sohbetlerden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bakın neler söylediler: “Aksu’da hala geçmişte yaşayan zihniyetle bu gemi yol almaz. Cami, okul muhabbetleriyle yol yürünmez. Denenmişi denemenin, ilçeye yönelik tek projesi olmayanların istedikleri tek şey koltuk ve onun verdiği konfor olur.”

“Biz ilçede genç ve vizyoner başkan istiyoruz. Aynı dili konuşmak istiyoruz. Gençler olarak Aksu’da belediye başkanını yol, asfalt, su, alt yapı gibi problemler yerine; yapay zeka merkezi, spor sahaları, ücretsiz ulaşım, yazılım eğitimi, teknoloji merkezi gibi taleplerimizi iletmek istiyoruz.”

“Aksu’nun turizm destinasyonunu yayınlayarak dünyaya tanıtacak belediye başkanı, burada ekonomik tek zorluk çekmeden ciddi anlamda ilçeye döviz girdisini çok rahatlıkla sağlayabilir. Bunun için çok başarılı, işinin erbabı danışmanlarla yol alabilir. Biz de burada yaşayan genç nüfus olarak bu yaratılacak iş kollarında kentimiz için çalışmak ve bu muazzam coğrafya da kalmak istiyoruz.”

Yaptığım görüşmeler neticesinde elde ettiğim sonuç gösteriyor ki bu güzelim ilçenin penceresini dünyaya açacak, tanıtacak, anlatacak, güçlü bir lidere ve güçlü bir belediye başkanına ve çok bilgili ekibine ihtiyacı var.

Kısaca anlaşılan o ki! Aksu, gençlerine yol açacak ve ilçeye çağ atlatacak belediye başkanını bekliyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.