Aksu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi 8’inci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin değerlendirmesini gazetemize yaptı. Selvi, Aksu güreşlerinin Türkiye’de ki birçok lig güreşlerinin önüne geçtiğini söyledi.

Mehmet Selvi, bundan böyle Aksu güreşlerine katılarak ödül almanın, bir güreşçinin kariyeri açısından çok parlak bir sayfa olacağına vurgu yaparak, “Aksu’da yapılan güreşler birçok lig güreşlerinin önüne geçti. Aksu er meydanın da güreşmek yürek ister” şeklinde konuştu.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin gerek katılımcı başpehlivanlar, mükemmel organizasyon ve gerekse izleyici sayısı bakımından, ülke genelinde yapılan güreş organizasyonlarının en iyilerinin seviyesinde olduğunu bildiren Mehmet Selvi, “Ünümüz bölgeyi aşarak ülke çapına yayıldı” dedi. Aksu güreşlerini değerlendiren Selvi şunları söyledi: “Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri her yıl çıtayı biraz daha yükselterek hedefine uygun olarak, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşmektedir. Aksu güreşleri artık Türkiye’de ki birçok lig güreşlerinin önüne geçmiş durumda. Bunun gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi başta Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin olmak üzere Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerimize, birim müdürlerimize ve belediyemizin tüm çalışanlarına ve güreş etkinliğimize gelen tüm izleyicilerimize teşekkür ediyorum.”

Her güreşçiye ödül

Güreşlere ülkenin her yanında katılım sağlandığını ifade eden Selvi, “Miniklerden baş boylara kadar güreşlere katılan her bir güreşçimiz tek tek ödüllendirildi. Bu yıl güreşlerimize 90 güreşçi daha katıldı. Güreşçi sayılarımız geçen seneye oranla artmış oldu. Seyirciler tribünlere sığmadı. Öyle ki seyircimiz tribünlerin dışına taştı. Güreş müsabakaları son dakikaya kadar büyük bir heyecan içinde izlendi ve takip edildi” ifadelerini kullandı.

Altın Kemerin Ebedi Sahibi Kırbıyık

Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin güreş ağası Şahin Kırbıyık’ın Altın Kemer’in ebedi sahibi olduğunu kaydeden Selvi, “3 yıl üst üste güreş ağalığını elinde bulunduran değerli abimiz Şahin Kırbıyık, Altın Kemer’in ebedi sahibi oldu. Kendisine verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mehmet Yeşil Yeşil’i tebrik ediyorum

Aksu Yağlı Pehlivan Güreşlerini birinci olarak tamamlayan Mehmet Yeşil Yeşil’i tebrik eden Selvi, “Aksu Spor Kulübü olarak grup halinde güreşlerde birinci olduk. Başpehlivan ünvanını elde eden Mehmet Yeşil Yeşil’i kutluyorum. Güreşe katılan minikten en baş boya kadar ve bütün başpehlivanlık ünvanına sahip bütün güreşçilerimizi yürekten kutluyorum. Hedefimiz çok daha başarılara hep birlikte imza atabilmek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.