Bu hafta Aksu’da dolu dolu etkinlikler düzenlenecek.

Bu şenliklerden biri 3-5 kasım tarihlerinde At Çayırı Mevkiinde düzenlenecek Uluslararası Yörük Türkmen Festivali. Bu festivalle ilgili olarak “Sektör Dünyası” programına konuk ettiğimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Arslan Beyefendi ayrıntılı bilgiler verdi.

Etkinlikle ilgili olarak programda ABB Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan şunları söyledi: “Bu sene ikincisini düzenliyoruz. Sahada kurulumlarımız tamamlandı. Uluslararası düzeyde yapıyoruz. Derneklerin daha önce yaptıkları etkinliklere destek verirken şimdi büyükşehir olarak bizzat kendisi düzenliyor. Mayıs ayında yapmayı planlıyorduk. Deprem felaketinden dolayı yapamadık.”

Güz göçünde festival

 Geçen sene 28 Türki Cumhuriyetinin katıldığını ifade eden Arslan, “Yörüğün bir yaz göçü birde güz göçü vardır. Yaz göçü mayıs ayında olur, güz göçü kasım ayında olur. Güz göçüne yetiştik. Bu sene 25 farklı ülke katılacak. 70 dernek, 48 hemşeri derneği, 36 el sanatları, 40 belediye katılacak.”

Ulaşımın bu sene kolay olacağını ifade eden Arslan, “Tramvaydan indikleri zaman ring araçlarımızla şenlik alanına ziyaretçiler taşınacak. İçeriğimiz güzelleşti. Sahne performanslarına süre ve zaman tanıdık. Mahalli sanatçılarımıza ağırlık verdik. Katılımın artması için Aksu bölgesini seçtik. Bizim festivalimiz çok katılımlı olduğu için 380 dönümlük bu yeri tercih ettik. 430 bin kişi katıldı geçen sene, bu sene 600 bin ziyaretçi bekliyoruz. Seneye 3’üncü olacak ve devam edecek. Tamamen büyükşehir kaynaklarıyla gerçekleştirildi. 3 gün boyunca gerçekleşecek etkinliklerde Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Ayşe Dinçer, Uğur Önür gibi birbirinden değerli sanatçımızı ağırlayacağız. Herkesi bu festivale davet ediyoruz.”

Özlenen fuar bu hafta Anfaş’da

Bu sene12’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 2 Kasım Perşembe günü ANFAŞ Fuar Merkezi’nde başlıyor. 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.  Anadolu’nun dört bir yanından gelecek yüzlerce ürün ziyaretçiyle buluşacak.

Pandemi nedeniyle bir süre yapılamayan fuar yeniden kapılarını açıyor. Neler yok ki bu fuarda… Anadolu’nun her yöresinden en mükemmel lezzetlerin yanında en güzel el sanatları sergilenecek. Bu fuar 7’den 77’ye herkesin görmesi, gezmesi gereken bir fuar. Bütün ülke tek bir çatı altında bu fuarda toplanacak.

Kesinlikle kaçırmayın derim. Doya doya bir bir daha bir daha gezilmesi, görülmesi gereken bir fuar. Anadolu’nun bin bir güzelliğini aile boyu gezin bu güzelliğe şahitlik edin derim.

Evet, bu hafta ve hafta sonu dolu dolu fuar ve festival siz değerli Aksuluları bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.