Kahramanmaraş'ta7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ildeki milyonlarca kişiyi etkileyen depremlerin etkileri sürüyor. Depremzedeler için Türkiye tek yürek oldu.

Bilindiği üzere 6 Şubat’ta sabah saat 04.17 ‘de Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve ardından 7.6'lık yaşanan iki yıkıcı deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis’te büyük yıkıma neden olan depremin ardında çok büyük can kayıpları yaşandı. Binlerce yaralı enkazın altında çıkarılmaya çalışıldı ve hala da enkazdan çıkartılan mucizelere de şahit oluyoruz. Ülkenin her bir yanından yardımlar ulaştırıldı enkaz bölgesine. Evleri kullanılmaz hale gelen vatandaşlar, çeşitli illere gönderildi. Bunlardan biride Antalya ve Aksu. 

Antalya genelinde şu ana kadar 60 bine yakın depremzede çeşitli oteller ile birlikte misafirhanelere yerleştirilirken, bu rakamın nerdeyse 5 bini Aksu sınırında bulunan oteller ile Adalet Bakanlığı tesislerinde misafir ediliyor. Bu bilgi Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in, AFAT yetkililerinden aldığı resmi bilgi.

Depremin yaşandığı gecenin sabahı, Aksu Belediyesi’nin önünde özverili bir çalışma sergilendi ve hala da bu çalışma devam ediyor. İlk olarak belediyenin iş makinaları deprem bölgesine sevk edildi. Daha sonra birçok şirketle görüşülerek takviye iş makineleri talep edildi.  Hiçbir şirket bu talebe olumsuz bakmadı.  Bu ekipler depremin ilk gününden bugüne hala bu iş makinaları ve bunları kullanan insan gücü deprem bölgesinde canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Daha sonrası depremden kurtulan ve dışarda kalanların yaşamlarını sürdürmesi için gereken gıda, giyecek, çadır, konteynır ile beraber ısınma gereçlerinin teminine geçildi. Aksu Belediyesi’nin sosyal medya sayfalarından duyurular yapıldı. Tabi ki bunlar yapılırken Aksu’nun mülkü amiri Aksu Kaymakamlığı’nı da unutmamak gerekir.

Bu duyurular ve çağrılar cevap buldu. Kısa sürede belediyenin önü malzemelerle doldu. Kimin gücü neye yettiyse, elinden ne geldiyse onu yaptı. Kimisi bir paket erzak kutusu, kimisi bir paket çocuk bezi getirdi. Kısıtlı imkânlarına rağmen, yaptıkları yardımın azlığından dolayı mahcup bir edayla yetkililere “Çorbada bizimde bir tuzumuz olsun” diye teslim ettiler, o koca yürekli güzel insanlar. Tabi ki bu yardımların azlığına çokluğuna bakılmadı. Hal böyle olunca ilk gün 3 tır malzeme gönderildi.

Bu samimiyet her geçen gün artınca, yardımlar oluk oluk gelmeye başladı. Başta Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin olmak üzere, birçok kişi hayırseverlerle iletişime girdi. Muhtarlıklar kanalıyla toplanan yardımlar hem belediyenin önünde, hem de Aksu Kaymakamlığının EKPO fuar alanında oluşturduğu yardım toplama alanına geldi. Bu özveri, felaketin yaşandığı ilk günden bugüne, her gün 3 ve 4 erzak tırının bölgeye gitmesine neden oldu. Bunun yanı sıra bölgeye gönderilen konteynır ve çadırlar. Bunlar bire bir bizim şahit olduklarımız. Bundan dolaydır ki başta Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin olmak üzere, gecesini gündüzüne katarak çalışmaları bire bir koordine eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile beraber, bu özverili çalışmada emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.   

Not:

Hiç şüphesiz bu felaketten alacağımız çok büyük dersler var. Ortaya koyacağımız eleştiriler olacaktır. Ama o gün bugün değil. Ortada bir enkaz var. Önce bu enkazı elbirliğiyle ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bugünler bir olma, beraber olma, gönülleri alma, yaraları sarma günü. Yarınlar tedbirleri alma, hesapları sorma zamanı olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.