Aksu Belediyesi dibe vurdu

İktidar partisi 2014 yılında Aksu’da seçim kazandı. Aday, seçim vaatlerinde üçlü koordinasyonla Aksu’nun şaha kalkacağını ve 41 proje ile Aksu’ya çağ atlatılacağını dilinden düşürmemişti. Seçimler kazanıldı.

Hükümet Aksu için önemli ve başarılı çalışmalar yaptı. O dönem Expo 2016 projesi Aksuda gerçekleştirileceği için hükümetin ciddi anlamda yatırımları oldu. Tramvay, Ana yollar, üst geçitler, dünyayı Aksu’ya taşıyan Expo 2016 sergi alanı, konserler, yatırımlar. Yine Hastane, kız yurdu, uçak okulu, Kumköy bağlantı yolu vs.

2014 yılında iktidar partisi değil de başka bir parti Aksu’da seçim kazansaydı yine bu hizmetler yapılacaktı. Expo 2016 ve onun getirdiği yatırımlar çok öncesinden planlanmış ve yapılmaktaydı. Bu yapılan çalışmaları şuan ki yönetimin üstlenmesi kendisinin başarısı gibi kamuoyuna yansıtması, kendisinin bir çalışma yapmadığını yapılanlarla mesaisini geçiştirdiğini gösteriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksuda yıllardır çözülmeyen Çalkaya- Altıntaş imar sorunu, macun deresi ıslah çalışması, Asmek kurs merkezi, ailelere yardım kartları, yeni doğan bebeklere yardım gibi çok çeşitli hizmetleri ve destekleri oldu ve halende olmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir belediyesine, Aksu şehir içi merkezini baştanbaşa asfaltla kaplayın yollarımız çok kötü durumda desek ertesi gün bu sorunu da çözerler.

Hükümet ve Antalya Büyükşehir belediyesi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.

Yani kamuoyunda üçlü koordinasyon ile yola çıkıyoruz diyerek, oy toplayan ve seçim kazanan Aksu Belediye Başkanı, beş yıllık süreçte ne yaptı bir de ona bakalım.

41 proje ile yola çıktı, bu kitapçık hala esnafın elinde. Bu kitapçığı açtığımız vakit ne görüyoruz beş yılda en azından temelleri atılsa yada yarısı yapılsa Harika bir Aksu karşımıza çıkıyor. Kitabı kapatıyoruz çok yıl geriye gitmiş bir Aksu. Bu projeler internetten görselleri ile birlikte alınmış, altına iki üç satır yazı yazılmış hayali projeler. Yani bire bir üzerinde düşünülmüş, mimari taslağı çıkarılmış, projeler değil. Başkan adayı seçime girecek eli boş çıkmasın diye hazırlanmış projelerden başka bir şey değil. Hakikaten üzerinde kafa yorularak çalışılmış olsaydı, şimdi farklı şeyler konuşurduk.

Her neyse, Aksu belediyesi 2014 yılından bu yana neler yaptı; çocuk parkı yaptı, güzel en kolay proje çocuk parkı yapmak olmalı. En azından çocukları sevindirmek güzel. Bir kaç mahalleye pazar yeri yapıldı bunlarda olması gereken çalışmalar.

Beberoğlu çarşısının dükkanları boyandı, ama bu alt yapı problemini ve orada tamda restoranların önünde ki o dayanılmaz kokuya çare olmadı. Seçim vaatlerinde bu vardı. Asfalt ve Kemerağzı’nda ki gerçekleştirilen Pazar yeri ihalesinde yer yerinden oynadı. Mahkeme kararları ortada. Her iki ihale için yürütmeyi durdurma kararları alındı. Sözleşmeler fesih edilmek zorunda kalındı. Ama yasa tanımaz tavırlar dolayı, yanlışlıktan bir adım dahi olsa geri atılmadı. Piyasa değeri yaklaşık olarak 20 milyon TL olduğu ifade edilen kamunun alanı birlerine peşkeş çekilmek istendi. Saymakla bitmez yanlışlıklar.  Ayrıca şehir merkezi yolları bildiğiniz çukur. Aksu’nun dünyaya açılan kapısı kemerağzı- Kundu yolları çukur, diğer mahalleler yine öyle gidin bakın yollarda koca koca çukurlar var. Dünyaya açılan kapımız karanlık sokakları ile kendi kaderine terk edilmiş.

Aksu belediyesi asli görevlerinin dışında şunları yaptı ama ne zaman Aksu belediyesine gittiysek başkanın odasında onlarca insan, gelsin çaylar, gitsin kahveler, tek kişinin problemi çözülmedi. Kimse derdini anlatamadı. Belediyecilikte halk günü denilen bir kavram var. Belli günler ve teke tek belirli dakikalarda Başkan halkını dinler. Aksu belediyesinde malesef, bırakın insanlar derdini anlatmayı, her gün halk günü oldu, başkanın kapısı hiç kapanmadı. Giren ve çıkan belli değil, gelene enişte, gidene dayı, mesai dediğin nedir sekiz saat göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. İşte koca beş yıl böyle geçti.

Yani burada zaman bol, sohbet muhabbet bol.

Aksu tarım, turizm,ticaret ve tarihin tam ortasında bulunan bir ilçe ve çalışmak yerine imkanlar kıt denildi. Aksu belediyesi üçüncü ve koordinasyonun en önemli ayağı olarak görevini yerine getirmek yerine, kapsının önünü dahi temizlemekten imtina etti.

İktidar partisi eminim bunlardan haberdardır. Aksuda vatandaşın iktidar partisine sempatisi sadece Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu partiye gönül vermiş işini layıkıyla yerine getirenlere. Aksu şaha kalkmadı, Aksu dibe vurdu, bunu da söyleyen vatandaşın kendisi.

Uzun yıllar burada iş yapan bir kurum olarak yaşananlara sessiz kalamazdık. Hiç bir menfaat ve çıkar ilişkimizin olmadığını bütün Aksu halkı biliyor. Bunun  için kamuoyunda özgür bir şekilde yaşananları yazmak ve ilgili mercilere göndermek vazifemizdir. 

Kundu esnafının değerli abisi Pala Remzi

Geçen hafta Kemerağzı - Kundu bölgesinde ticaret yapan büyüklerimizle bir araya geldik. Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz,  bir alış veriş merkezinde ticaret yapan ve lakabı Pala Remzi diye adlandırılan Remzi Güntaç ile bizi tanıştırdı. Tir tir titrediğimiz şu soğuk kış günlerinde, Remzi Güntaç abimizin maşallahı var, kısa kollu gömlekle gezinmesi dikkatimizden kaçmadı. Ona bakarken daha fazla üşüdüm.

 Remzi Güntaç’ın doğum yeri Siirt. Uzun yıllar Bitlis’de yaşamış. Yaklaşık 20 senedir Antalya’da yaşıyor. Aile olarak tamamen ticaretle ilgileniyorlar. Antalya’da mağazaları ve imalat atölyeleri var. Kemerağzı- Kundu bölgesinde yer alan mağazasında imalatını kendilerinin yaptıkları tamamen el sanatından oluşan ürünlerin, dünyaya satışını gerçekleştiriyor. Mağazasının içinde çok farklı ve güzel ürünler bulunuyor. El yapımı avizeler, gece aydınlatmaları, baharatlar, duvar süsleri, şallar ve daha bir çok hediyelik eşyalar. Mağaza içinde cıvıl cıvıl ve çok kaliteli ürünlerin olması turistlerin ilgisini çekiyor.

Kundu- Kemerağzı bölgesinde henüz tanıdığımız Pala Remzi abimizin çayı, sohbeti ve ikramları da kendisi kadar güzel. Yolunuz Kemerağzı- Kundu bölgesine düştüğü vakit AkkaPark içerisinde yer alan Remzi abimizi mutlaka ziyaret edin derim.  

Tülay Ateş ve öğrencileri matematikçilerin yolunda yürüdü

Aksu belediyesi AK Parti belediye başkan aday adayı Tülay Ateş, daha önce görev yaptığı Aksu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile ‘Matematikçilerin yolunda doğada yürüyoruz’ projesine katıldı.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz belediye başkan adayı Eğitimci Tülay Ateş proje ile ilgili şunları söyledi; ‘Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı 2018 Çağrı Döneminde Aksu Anadolu Lisesi Müdürlüğü olarak müracaat ettik ve Temmuz 2018 de 19.000 TL bütçeli, ‘Matematikçilerin yolunda Doğada Yürüyoruz’ projesinin Gelidonya Fenerinde 100 Öğrenci, ve öğretmenlerimizle etkinlik yaptık, amaç Matematikteki ünlü bilim insanlarının yaptıkları buluşları, öğrencilerimizle hazırladığımız yürüme alanında öğrenmek, bu yürüyüşte öğrenci ve öğretmenlerimize destek olduk. Benimde en büyük hayalim ilçemize, öğrencilerimiz için Matematik ve Sosyoloji köyü kurmaktır.’

Çocuklar karne aldı

Okullar yarı yıl tatiline girdi. Çocuklarımız karnelerini aldı. Ne mutlu onlara çocuk olmak varmış. O sevinç başka bir şey. Şimdi dinlenecekler, kitap okuyacaklar, arkadaşları ile oyunlar oynama zamanı. AK Parti Aksu belediye meclis üyesi aday adayı ve Oska emlak firmasının sahibi Osman Üstüdaş’ın da çocukları karnelerini almışlar ve bu anı fotoğraf karesinde paylaşmışlar. Sekizinci sınıf öğrencisi Dönay ve ana sınıfı öğrencisi Defne. Bizde kendilerine hayırlı olsun diyoruz. Başarıları daim olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.