AK Parti Aksu İlçe Başkanlığı koltuğu şu an için boşta. Merak edilen ise o koltuğa kimin oturacağı. Bilindiği üzere geçen ayın sonlarında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İl başkanları toplantısında, teşkilatlara yönelik değişim ve yenilenme talimatı vermişti.

O toplantıdan ayağının tozuyla dönen AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin,  Sayın Erdoğan’ın verdiği talimatla ilgili Antalya’da nasıl bir yol izleneceğini gazetemize açıklamıştı.  19 ilçede değişim, dönüşüm ve yenilenme sürecini başlattıklarının altını çizen İl Başkanı Çetin, tüm teşkilatlarda yüzde 50 oranın da değişim olacağını dile getirmişti. Bu açıklama daha sıcaklığını korurken, hemen akabinde 12 ilçe başkanının görevinden istifa ettiği haberi gündeme düştü. Bunlardan biri de Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci ve yönetimi.

Bu istifanın üzerinden bir haftalık zaman dilimi geçti. Hala bir atama yapılmış değil. Kulislerde birçok kişinin ismi geçiyor. Yani o gündür bugüne başkanlık koltuğu hala boşta. Haliyle merak konusu, yeni ilçe başkanının kim olacağı. O süreç zarfında birçok kişiyle görüşmeler sağladım. Ama bir türlü net bir sonuca ulaşamadım.

En son AK Parti İl Başkanı Sayın Ali Çetin’i aradım. Haklı olarak koltuğa kimin oturacağını sordum. Karar vericinin AK Parti Genel Merkezi’nin olacağının altını çizen Çetin, “Geçtiğimiz günlerde temayül yoklaması yapıldı. Sandıkları partimizin genel merkezine gönderdik. Ortaya çıkan sonuçlar ile beraber görüş öneriler genel merkezimiz de oluşturulan komisyon tarafından masaya yatıracak. Öne çıkan isimler Genel Merkezimize çağrılacak. Orada gerçekleşecek mülakat sonucu İlçe başkanı ortaya çıkacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu da demek oluyor ki, öne çıkacak olan isimlerin her an Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılacağı. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

Uyumlu Meclis        

Aksu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumu yapıldı. 4 üyenin mazeretli olarak katılmadığı oturumda 12 gündem maddesi ele alındı. Gündem maddelerinin çoğunluğu oy birliğiyle karara bağlanırken, kimi gündem maddesi ise ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin aciliyetinden dolayı, ek meclis talebinde bulunuldu. O talepte oy birliğiyle kabul edildi. Ek mecliste aynı uyumun devam edildiği gözlerden kaçmadı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.