31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Yani bugün 8 Şubat tarihini baz alırsak 52 günlük bir zaman dilimi kaldı. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi işliyor. Siyasi partiler, aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslim edecek. Gene 8 Şubat tarihini baz alacak olursak 12 gün, yani 2 haftadan daha az bir zaman dilimi var. Ancak geline süreçte hala hiçbir ilçe de resmi olarak açıklanan aday yok. 
Bir aksilik olmaması halinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleşecek toplantıyla, adaylar kamuoyuna deklare edilecek. Haliyle bu gecikmede tabanda bir dizi gerginliklerle beraber, adayların tarafları arasında derin kutuplaşmaya neden oluyor. 
Oysaki AK Parti 8 Ocak’ta Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Hakan Tütüncü olarak açıklamıştı. Bu açıklama kamuoyunda oldukça olumlu bir havaya neden olmuştu. Çünkü kulislerinde, CHP’nin Büyükşehir Adayı Muhittin Böcek olarak ifade ediliyordu. Bu söylem bile birçok CHP’li de tepkilere neden oluyordu. Çünkü CHP’de Büyükşehir’e iki isim talip olmuştu. Mevcut başkan Muhittin Böcek ve CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal. Hatta Uysal’ın Büyükşehirde aday gösterilemeyeceği gibi, Muratpaşa’da Davut Çetin’in aday gösterileceği dilden dile dolaşıyordu. Bundan dolayı bu söylemler hem parti tabanında, hem de Ümit Uysal taraftarlarından büyük tepilere neden olmuş ve bundan dolayı birçok CHP’li, Büyükşehir’de AK Partili Hakan Tütüncü’ye destek vereceğini konuşuyordu.  
Ayrıca CHP’nin kalesi gözüken Konyaaltı’nda CHP’nin adayı Cem Kotan tepkisi oldukça büyüktü. Bu iki etken bile AK Parti açısından büyük bir avantajdı. Ancak AK Parti Antalya teşkilatı bu iki avantajı kullanamadığı gibi, ilçe adaylarını bugüne kadar açıklamadığından dolayı diğer ilçelerde kendi tabanında gerginlik oluşmasına neden oldu. Gerçeği konuşacak olursak, tabanın ortaya koyduğu gerginlik haklı bir gerginlik. 
Çünkü CHP’nin neredeyse tüm İlçe belediye başkan adayları, 10 Ocak’tan bu yana saha çalışması içerisindeler. Aynı zamanda İlçe teşkilatıyla koordineli bir çalışma yürütüyorlar. Ayrıca Ümit Uysal’ın tekrar Muratpaşa’ya ikna edilmesi, hem Uysal taraftarlarından, hem de parti tabanında olumlu bir havanın oluşmasına neden oldu.  Bunun yanı sıra Konyaaltı’nda Cem Kotan’a yönelik oluşan tepkileri bugüne kadar kendi lehine çevirecek bir AK Partili İlçe Belediye Başkan adayının kamu oyuna deklare edilmemesi, hem CHP açısında, hem de Cem Kotan açısından olumlu bir havaya neden oldu. Ayrıca CHP’li Böcek’in belediye personeline yönelik yaptığı yüzde 80’lik maaş zammını da yabana atmamak gerekir. İşte bu bir kaç etken bile CHP açısından olumlu havaya neden olurken, AK Parti hala ilçe başkan adaylarını bugüne kadar açıklamaması inanın taban da büyük tepki doğurdu. Bu kutuplaşma hayra alamet değil. Hele ki hiçbir ilçe teşkilatının aday açıklanana kadar,  seçimlere  yönelik bir çalışma yapmaması da ayrıca düşünülmesi gereken bir durum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.