Bilindiği üzere AK Parti’de değişim, dönüşüm ve yenilenme süreci başlatılmıştı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin İl başkanları toplantısında değişim ve yenilenme talimatı vermişti. Bunun üzerine Antalya’da birçok İlçe başkanı bu talimata kulak vererek, görevlerinden istifa etmişti.  AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’de Antalya genelinde tüm teşkilatlarda yüzde 50 oranında bir değişimin olacağını dile getirmişti. Bu değişimin olduğu ilçelerden biri de Aksu. İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci yönetim kurulu üyeleriyle beraber görevlerinden istifa etiler. Kulislerde birçok isim konuşulmasına rağmen, nerdeyse bir aya yakın bir zaman dilimidir, Aksu İlçe Başkanlığı koltuğu boşta.  Haliyle bu durum kamuoyunda bir merak konusu. İlçe Başkanı Kim Olacak? sorusu her yerde konuşuluyor. Çünkü o süreçte istifa eden birçok ilçede gerekli atamalar yapıldı.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, hafta sonu AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’le, hafta sonu Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in nikah kıydığı, AK Parti Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Tuba Vural Çokal İle beraber kendisinin de nikah şahidi olduğu bir düğünde bir araya geldik. Herkesin merakla beklediği soruyu, kendisine sordum. “Ne zaman Aksu’da ilçe Başkanı açıklanacak?”

En geç önünüzdeki hafta içerisinde bir ismin açıklanacağının altını çizen Çetin, ortada önerilen birçok ismin olduğunu kendisi de dile getirdi. Şimdiye kadar iki kişinin Ankara’da Parti Genel Merkezi’ne çağrıldığını ve akabinde diğer isimlerinde çağrılacağının altını çizen Sayın Çetin, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Başarı çıtamızı yüksek tutmak zorundayız. En son kararı verecek merci parti genel merkezidir” açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine sürecin uzamasının kamuoyunda farklı algılamalara neden olduğunu, bu algıların yok edilmesi için bir an evvel ilçe başkanının açıklaması gerektiğini Sayın Çetin’e ifade ettim.

Ortada yanlış anlamaya neden olacak bir durumun olmadığına vurgu yapan Çetin, “ AK Parti olarak büyük bir aileyiz. Ayrıca önümüzde bir yerel seçim süreci var.  Halkımızın beklentileri büyük. Bu beklentilere cevap vermek zorundayız. Hedefimiz 19 ilçe belediyesinin tamamını kazanmak. Şu an 6 ilçede belediye başkanımız var. Diğerlerini de almak istiyoruz. Maksimum seviyeye ulaşmak istiyoruz. Ülke çapında çok az oyla kaybettiğimiz belediyeleri de geri almak istiyoruz. Antalya’da büyükşehir ve 19 ilçeye talibiz. Bize oy vermeyen vatandaşlarımız gelip serzenişlerde bulunuyorlar. Hizmet alamadıklarını ifade ediyorlar. Antalya’da 4,5 yıldır hizmet alamadığını söyleyen halkımız yanımızda yer aldı ve en fazla milletvekilini partimiz Antalya’da çıkardı. Her zaman destek vereceklerini söylüyor vatandaşlarımız. Bizde onların bize olan güvenini boşa çıkarmamak gerekiyor. Bundan dolayıdır ki, sık eleyip ince dokuyoruz. En kısa sürede Aksu İlçe Başkanı açıklanacaktır” dedi.

Sayın Çetin’le ayaküstü gerçekleştirdiğimiz sohbetin kısa özeti bu şekilde. Gerisi, bekleyip görmek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.