Yerel seçimlere yönelik geri sayımın yaşandığı bu günlerde, herkesin merakla beklediği adayın kim olacağı sorusunun cevabı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta AK Parti, Cumhur İttifakı olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Hakan Tütüncü olarak açıkladı. Akabinde Pazartesi günü, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ile partinin MKYK üyeleri, bakanlar, milletvekilleri, 15 ilçenin ana kademe, gençlik ve kadın kolları başkanları ve Büyükşehir Adayı Hakan Tütüncü’nün de yer aldığı bir heyet, aday adaylarıyla bir araya geldi. Tüm aday adayları heyetin karşısına çıkarak 3-5 dakikalık zaman diliminde kendilerini ifade etmeye çalıştılar.  

Haliyle gözler başta Aksu olmak üzere ilçe adaylarının kimler olacağına çevrildi. İşte bende bu soruya cevap alırım düşüncesiyle, AK Parti İl Başkanı Sayın Ali Çetin’i aradım. Herkesin merak ettiği, “Adayları ne zaman açıklayacaksınız?” sorusunu sordum kendisine.

Henüz bir netliğin olmadığının altını çizen Sayın Çetin, bu güne kadar izlenen yollar; anketler, temayül yoklaması, milletvekillerinin kanaatleri olduğunu anlattı. Bununla ilgili bir dosya oluşturulduğuna da dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, bu dosyaların genel merkeze gönderileceğini, buradan çıkan sonuca göre adayların açıklanacağına vurgu yaptı. Hatta dün itibariyle genel merkeze Antalya heyetinin davet edildiğini de dile getirdi.

Bu açıklamaların hemen sonrası, bir son dakika gelişmesi yaşandığına yönelik önemli bir bilgiyi de verdi. O bilgi Antalya teşkilatı olarak, ilçelere yönelik bir anket yapma düşüncelerinin olduğu. Hatta bu çalışmayla ilgili Pazartesi günü start verdiklerini ifade eden Çetin, en kısa süreçte anket çalışmasını sonlandıracaklarının altını çizerek, parti genel merkezi tarafından kabul görülmesi halinde ortaya çıkan anket sonucunu, genel merkez dosyasına ekleyeceklerini söyledi.

Sayın Çetin’in bu önemli açıklamasının ardından haklı olarak bende, “Kamuoyunun bu hafta sonu adayların netleşeceği yönünde beklentisi var. Yapılacak anketten dolayı bu beklenti boşa mı çıktı?” şeklinde soru yöneltim. Çetin, “Parti Genel Merkezi’miz anket sonuçlarıyla ilgili talebimizi kabul görürse, adayların açıklanması büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içini bulur” şeklinde yanıt verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.