Hep derim, genel seçimler yerel seçimlerin yol haritasını belirler. 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde ortaya çıkacak sonuçlar, başta ittifaklar olmak üzere partilerin izleyeceği yolu ortaya çıkaracaktır. 

Şu an Cumhur ve Millet ittifakı olmak üzere iki ittifak mevcut.  2023 Genel Seçimlerinde hangi ittifak kazanırsa, 2024 yılında gerçekleşecek Yerel Seçimlerde bir o kadar rahat hareket etmesine neden olacaktır. Hele ki genel seçimlerde ittifaklar içerisinde ki partilerin aldığı oy oranı,  yerel seçimlerde o partilerin bir o kadar söz hakkı olmasına neden olacaktır. Bundan dolaydır ki her iki Cumhur ve Millet ittifakının temsilcileri titiz bir çalışma içerisindeler.

Liderler sahada, milletvekilleri, belediye başkanları, parti temsilcileri saha da, vatandaşlarla dirsek temasında. Bir taraftan vatandaşlardan gelen talepleri dinlerken, bir taraftan da vatandaşların haklı eleştirilerine hem cevap veriyor, hem de kendilerini ifade ediyorlar. Madem siyaset vatandaşa dokunma sanatıysa, o halde kim kendisini daha iyi ifade ediyorsa, vatandaşın gönlüne girebiliyorsa, başarı da onun olacaktır.

Gelelim Aksu’ya;

Aksu’da son zamanlarda AK Parti açısından oldukça yoğun bir hareketlilik söz konusu. Geçen ay Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Aksu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Önce Partisinin ilçe Teşkilatı olmak üzere AK Partili Aksu Belediyesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci ile yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle beraber Aksu’nun birçok mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bunun yanı sıra Aksu’da bulunan STK temsilcileri ve muhtarlarıyla sohbette bulundu. Yani sözün özü, seçimlerde oy kullanacak vatandaşlara dokunuşlarda bulundu. Hem hükümetin çalışmalarını anlattı, hem de vatandaşlardan gönül aldı.

AK Partili milletvekilleri de aynı şekilde. Nerdeyse iki haftadır adeta Aksu’da karargah kurdular. Yine Belediye Başkanı Halil Şahin ve İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci’yle beraber mahalleleri ziyaret ediyorlar. Vatandaşlarla dirsek temasında bulunuyorlar. Önce Atay Uslu, akabinde Tuba Vural Çokal ve sonrası Kemal Çelik.   

Bunun yanı sıra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Teşkilatıyla beraber her akşam birkaç ev ziyaretinde. Ayrıca düğün ve mevlit, cenaze ve taziyelerde vatandaşlarla iç içe. Makam odasında günde yüze yakın vatandaşı ağırlıyor. Ve bu atılan her adım, sosyal medya da paylaşılıyor.

Şimdi bu detaylara birçok kişi kızabilir. Ne var bunda; Kentin Belediye Başkanı, işi gereği vatandaşların sorununu çözme adına, bunları yapmasının normal olduğunu ifade edecektir. Ama buradan da sonuca bakmak lazım. Demin de dediğim gibi siyaset vatandaşa dokunma sanatıysa, Başkan Şahin işi gereği de olsa vatandaşa dokunuyor. Ayrıca yerel seçimlerde rakiplerinin karşısına attığı bu adımlarla çıkmış olacak. Eleştiride bulunacaklar, pencerenin bu tarafından bakmalarında yarar var.

Neyse yine konumuza dönecek olursak; yani Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in son zamanlarda attığı adım herkes gibi beni de meraklandırdı. Bundan dolayıdır ki, aradım kendisini. Neler yaptığını ve atılan adımlar, seçim startı anlamına mı geliyor? şeklinde 2 soru sordum.

Daha önce yapılan ve 2 yıldır pandemiden kaynaklı olarak ara verilen ev ve mahalle toplantılarına tekrar start verdiklerini ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu toplantılar genelde bilgilendirme toplantıları niteliğinde.  Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza kapılarımız hep açık oldu. Sorunlarını ve taleplerini ileten vatandaşlarımızın her platformda sorunlarını çözmeye çalıştık. Ama bunun yanı sıra belediyemize yolu düşmeyen vatandaşımız da var. Bizde vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Dertlerini ve sorunlarını dinliyoruz. Taleplerini not alıyoruz. Yapılması gerekenlerin yapılması için talimatları veriyoruz. Ayrıca bugüne kadar neler yaptığımızı anlatıyoruz. Ayrıca yapamadıklarımızın da nedenlerini kendilerine ifade ediyoruz. Attığımız bu adımlarda vatandaşlarımız nezdin de memnuniyete neden oluyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. Şahin, ayrıca atılan adımın yerel seçimlerle alakalı olmadığını ve şimdiden yerel seçimlerin konuşulmasının yanlış olacağına da dikkat çekti.

Evet, Şahin’in dediği gibi şimdiden her ne kadar yerel seçimleri konuşmak yanlışsa, şu nu da unutmamak gerekir ki, yerel seçimlerin yol haritası genel seçimlerden geçiyor. Bunun burasında genel seçimlere bir yıla yakın bir zaman dilimi kaldı.  Genel seçimleri kazanmayan bir ittifakın veya partinin yerel seçimlerden bahsetme şansı yok. Onun için bu atılan bu adımları da yabana atmamak gerekir, diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.