Bilindiği üzere Pandemi engelinden dolayı ertelenen AK Parti Aksu İlçe Kongresi, 2 hafta önce gerçekleşti. Mevcut milletvekillerinin çoğunun yanı sıra, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yine AK Parti ve MHP Aksu Meclis üyeleri, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Aksu eski İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile bazı muhtarların katılımıyla gerçekleşen tek listeli kongrede, atanmış mevcut ilçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, bu sefer seçilmiş İlçe Başkanı olmuştu. 

Bu kongre de hem Aksulu, hem de geçmişte Büyükşehir Meclis üyeliğiyle beraber, İl Başkanı ve 3 dönem milletvekilliği görevini yürütmesinden dolayı AK Parti’nin mihenk taşlarından olan Hüseyin Samani’yi de gözlerimiz aramıştı. Ama tüm buna rağmen kongre bitimine kadar Sayın Samani’den bir katılım olmamıştı. Haliyle bu bizde bir merak konusuna neden olmuştu. Bu hafta, bu konuyu köşeye taşımayı düşünürken, AK Parti yeni İlçe Teşkilatı’nın ilk toplasını sonrası oluşan bir liste elime ulaştı. 

Liste bir şemadan oluşuyordu.

Bu şemada Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri ile beraber Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ibaresi vardı. Hem kadın kolları hem de Gençlik Kolları Başkanlığının karşılığı boş idi. Yani bu unvanların karşısında her hangi bir isim yoktu. Kadın Kolları’nın karşılığının boş olması gayet normal. Çünkü Fuat Cebeci İlçe Başkanı olarak atandığı günden bu yana, AK Parti İlçe Teşkilatı’nın bir kadın kolları başkanı olmadı. Bundan dolayıdır ki, şemada İlçe Kadın Kolları Başkanı ibaresinin karşılığın da bir ismin olmamasını normal karşıladım.

Ama bugüne kadar İlçe Teşkilatı’nın Gençlik Kolları Başkanı vardı. O isim de Çağatay Çalışır idi. 31 Mart seçimlerinde ekibiyle beraber aktif bir çalışma sergilemişti. İlçe Kongresi’ne de katılım sergilemişti. İşte bundan dolayıdır ki, şemada olan Gençlik Kolları Başkanı unvanının karşılığının boş olması kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Bende soruya yanıt bulma adına araştırmaya girdim. Ve edindiğim cevap, Çağatay Çalışır’ın önümüzde ki günlerde görevinden istifa edeceği. Bu bilgiyi doğrulatmak için Çalışır’ı aradım. Bilginin doğru olduğunu ifade etti. “Neden?” sorusuna, “Yoruldum işlerime bakacağım. Partime ve Reisim Recep Tayyip Erdoğan’a da, sonuna kadar bağlıyım. Kimse bir şeyleri bir yere çekmeye çalışmasın” şeklinde cevap verdi.

Ne kadar irdelemeye çalıştıysak ta, ser verip sır vermedi. Her ne kadar kişinin beyanı esas ise de, mesleki tecrübemden yola çıkarak, bu istifanın ardında bir kırgınlığın ve sitemin olduğu izlenimini edindim. Bu gerçek zamanla elbette ortaya çıkacaktır. Umarım, bu süreç hem Çalışır’a, hem de yerine gelecek yeni isimle beraber camiaya hayırlı olur. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.