Termometrelere bakmaya korktuğumuz bir Ağustos Ayı’nı daha yaşıyoruz. Her yer çok sıcak, haftalık hava durumunda Çarşamba günü havanın sıcaklığında bir düşüş yaşanacak, biraz yağmur ama ardından Cuma ve Cumartesi günü için ibreler şimdiden 41 dereceyi gösteriyor. Alışık olduğumuz halde, her sene şikâyet ettiğimiz bir durumu bu yılda yaşıyoruz.

Bu sıcaklık Aksu’yu da etkiliyor. Öyle ki gidin iç alanlara, köylere, kahveler bile bomboş. Tarım işçilerinin oluşturduğu nüfus yoğunluğu da bu aylarda olmayınca, Aksu iyice sessizliğine bürünüyor. Bu memleket sonbahar ve kış aylarında ve ilkbahar da daha hareketli. Susmuş Aksu, çıt yok, Aksu yoksa Kundu’da tatilde mi?

Çünkü bu kadar sessizlik içerisinde sesi en çok çıkan tek bir yer var Kundu. Güzelim tatil cenneti. En çok neyi isterdim bu memlekette biliyor musunuz? Bütün bir kışın derdini çeken seralarda, bahçelerde çalışan, emek çeken Aksulu halkın yaz aylarında Kundu’da ki otellerde tatil yapmasını. Her türlü cefasını çektiği toprakların yine sefasını süren bir Aksu olmasını sizin adınıza çok isterdim.

Burada yaşayan Aksulu insanların ciddi anlamda toprakları mevcut, bu ailelerin bütün kışı serada çalışarak geçiren aile bireyleri ve çocuklarına tatil hediyesi Kundu’ da ki otellerden birinde bir haftalık tatil imkânı sağlaması güzel olmaz mıydı?
Ailenizin ve çocuklarınızın bu ülkenin çalışmak kadar güzel olan tatil yapma kültürüyle de tanışmasının kime ne zararı olabilir ki! Tam tersi, yaşadıkları yerin kıymetini daha çok bilir, her yönüyle vatanlarına daha çok sahip çıkarlar.

Eğer mali durumunuz yeterli ise kendi ailenizi ve çocuğunuzu gönderirken mali durumu iyi olmayan ancak başarılı bir çocuğunda mali sponsoru olabilirsiniz. Bu sayede şimdiye kadar başaramadığımız iç turizminde önünü açmış oluruz, diye düşünüyorum. Mali imkânlarınız el veriyorsa bunu yapın, Ağustos sıcağını çocuklarımız evin bir köşesinde bilgisayarın başında hapsolmuş bir şekilde geçirmesin. Bir defa tatil yapma fırsatı bulan aileler ve çocuklar eminim gelecek yıl için daha çok çalışmak isteyeceklerdir. Ülkemizin güzelliklerini yaşayan yabancılar kadar sizlerin de bunu yaşamaya hakkı var.

Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda Aksu Belediyesi bu konuda çocuklara yönelik tatil programları yapabilecektir. Bu kadar vizyonu geniş bir yönetim, çocuklara bu konuda yardımcı olacaktır. Başarılı öğrenciler, yıl içerisinde tespit edilerek, onlara kendi memleketlerinde deniz kenarında bir kamp yapma imkânı sağlayacaktır. Çocuklar yaşadığı yerin değerini bir kez daha öğrenmiş olacaklardır.

Belediyenin sosyal tesisler konusunda çocuklara ve gençlere öncelik ve önem vereceğini, listesinde bu konuların yer aldığını biliyoruz. Bununla birlikte Aksu’da yaşayan çocuk ve gençlere deniz kampı yapılarak daha farklı bir imkânda sağlamış olunabilir. Aksu’da imkânsızlıklarından dolayı denizi görmemiş çocuklar var, bu konuda çocukların denizle buluşturulduğu çalışmaların yapılacağına inanıyorum.

Umuyorum önümüzdeki yıllarda Ağustos sıcağında Aksulu gençler ve çocuklar yıl boyu çalışmanın stresini, güzelim Kundu sahilinde gönüllerince eğlenerek geçireceklerdir.
Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.